De top 10 grootste mythes rond dakvensters ontkracht

Home office area in the attic with roof windows and blinds
Er zijn tal van redenen om natuurlijk daglicht en frisse lucht in uw woning te brengen. Dit is een van de beste en tegelijk een van de meest eenvoudige manieren om het comfort in uw woning te verbeteren. Dankzij daglicht transformeert u de ruimte, creëert u een fijne sfeer en verbindt u het interieur en het exterieur van uw woning. Tegelijk bestaan er heel wat mythes en vooroordelen tegen dakvensters. Hieronder zetten we de 10 meest gehoorde vooroordelen tegen dakvensters op een rij, waarbij we ze telkens voor u ontkrachten.

1) Dakvensters lekken na verloop van tijd

Niets is minder waar. Een dakvenster sluit uw woning net zo goed af van het exterieur als een gevelvenster. Het is belangrijk dat de installatie perfect gebeurt, maar dat geldt voor alle soorten vensters en buitendeuren in uw woning.

2) Dakvensters zorgen voor hitte in de zomer en koude in de winter

Dakvensters zorgen voor een overvloed aan daglicht, maar is het dan niet zo dat het in de zomer te warm wordt en in de winter steevast te koud is? Om een te grote warmte in de zomer te vermijden, maakt u gebruik van rolluiken op maat die de warmte buitenhouden. Anderzijds zijn VELUX dakvensters sowieso uitgerust met dubbel glas. U kunt ook kiezen voor driedubbel glas of hoogrendementsglas, waardoor u uw woning extra isoleert en zowel de koude als de hitte buitenhoudt.

Belangrijke punten
  • Laat u niet leiden door typische populaire misverstanden rond dakvensters. Zo is het perfect mogelijk om een dakvenster in een plat dak te plaatsen.
  • Een dakvenster heeft een hoge isolatiewaarde.
  • Rolluiken en rolgordijnen zijn de perfecte accessoires voor een groot wooncomfort.

3) Dakvensters verhogen de kans op condensatie en schimmel

Dakvensters zijn net goed om condensatie en schimmel te vermijden. Dankzij de handige ventilatieklep zorgt u in uw woning voor een continue ventilatie, wat het beste wapen is tegen schimmel en condensatie. Maakt u gebruik van VELUX ACTIVE, dan kunt u uw dakvensters zo programmeren dat ze openen zodra de luchtvochtigheid een bepaalde drempel overschrijdt.

4) Dakvensters hebben voortdurend reiniging en onderhoud nodig

Omwille van het vele daglicht dat dakvensters binnenlaten, ziet u ook gemakkelijk stofjes en vuil op de vensters liggen. Dat is niet zo veel anders dan bij gewone gevelvensters. Bovendien kunt u de vensters gemakkelijk reinigen door ze 180 graden te wentelen.

5) Dakvensters zijn gevaarlijk en kunnen gemakkelijk breken door weer en wind

Eigentijdse dakvensters zijn uit stevige materialen geproduceerd. Dankzij het design ogen onze dakvensters licht, maar tegelijk zijn ze sterk en beschermen ze uw woning tegen weer en wind. Het glas van de dakvensters is van superieure kwaliteit en bestand tegen hagelstenen.

"Dankzij de handige ventilatieklep zorgt u in uw badkamer voor een continue ventilatie, wat het beste wapen is tegen schimmel en condensatie."

6) Dakvensters verhogen de kans op inbraak

Het is essentieel om uw woning te beschermen tegen inbrekers. Dakvensters bieden sowieso moeilijk toegang voor inbrekers. Wenst u dakvensters extra te beveiligen, dan raden we u aan rolluiken te plaatsen. Met VELUX ACTIVE controleert u op elk moment of een dakvenster opengaat of sluit, ook als u niet thuis bent.

7) De hoeveelheid daglicht via dakvensters is niet te regelen

Onwaar. Om de hoeveelheid daglicht te beheersen, raden we u aan om gebruik te maken van de vele soorten binnengordijnen die wij u aanbieden. Het is verstandig om een dakvenster en een binnengordijnen samen te plaatsen. U heeft de keuze tussen diverse types en kleuren.

8) Te veel daglicht in een slaapkamer levert slechte slaap op

Om goed te slapen, is een afwisseling tussen licht en donker belangrijk. Het is daarom belangrijk dat u overdag voldoende natuurlijk daglicht in een slaapkamer heeft. Als u dan ’s avonds uw dakvenster perfect verduisterd met een rolluik, dan slaapt u als een roosje.

9) Het is een behoorlijke onderneming om dakvensters te installeren

Om een volledig nieuw dakvenster te laten plaatsen, rekenen we op een dag werk. Een bestaand dakvenster vervangen, lukt meestal in een tijdspanne van vier uur.

10) Dakvensters kunnen niet in elk dak geïnstalleerd worden

Wie aan dakvensters denkt, denkt vooral aan schuine daken. We hebben nochtans ook een aanbod voor platte daken. Wij vinden namelijk dat elke ruimte baad kan hebben bij daglicht en frisse lucht. Laat je dus niets wijsmaken: we hebben een oplossing voor elk soort dak!

Laat u inspireren door onze dakvensters

Bent u overtuigd om een dakvenster te laten plaatsen? Het is essentieel om te vertrouwen op opgeleide en gewalificeerde installateurs. Via onze website vindt u een installateur in uw buurt.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...