{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Hun zoektocht naar de perfecte plek bracht hen naar de wijk Kastrup, ten zuiden van Kopenhagen.

Het had lage plafonds en een donkere keuken, dus besloten Marcus en Louise hun beider achtergrond als ontwerper te gebruiken om de ruimte om te vormen tot hun favoriete plek met hoge plafonds, meer daglicht en het perfecte thuiskantoor.

Het middelpunt van het huis

Marcus, een industrieel ontwerper, en Louise, een mode- en schoenenontwerper, kregen het idee om een gemeenschappelijke ruimte te ontwerpen die als middelpunt van hun huis kon dienen. Omdat de oorspronkelijke keuken klein was en zich aan de andere kant van het huis bevond, gooiden ze de grondplannen van het huis volledig om waarbij ze de keuken en de woonkamer combineerden en zelfs een thuiskantoor toevoegden.

"We wilden absoluut dat deze grote ruimte onze woonkamer zou worden, en de keuken het natuurlijke middelpunt," zegt Marcus.

5
VELUX DAKVENSTERS
2
DAGEN

Zodra het plan was vastgesteld, waren het verhogen van de plafondhoogte en het toevoegen van natuurlijk licht hoog op de renovatie lijst van het paar om vele redenen, niet de minste daarvan was om het huis energie te geven.

"Energie is een kernpunt. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen licht nodig hebben," zegt Marcus.

Marcus en Louise wilde ook hun band met de omringende natuur versterken, want dat was een van de belangrijkste redenen waarom ze uit de stad waren weggetrokken.

"Ik denk dat het gevoel alsof je echt buiten bent, iets is waar we beslist van genieten in ons dagelijks leven en omdat we zoveel binnen zitten, is die mogelijkheid om licht te laten binnenvallen in de ruimte zo belangrijk", legt Marcus uit.

Dat wowgevoel creëren

Nu de renovatie is voltooid, zijn Marcus en Louise ontzettend blij dat hun dromen een leefbare realiteit zijn geworden. Het plafond is opengebroken en het daglicht stroomt binnen.

"We konden ons er wel een voorstelling van maken, maar als je het resultaat in het echt ziet, merk je pas hoe enorm anders je de ruimte nu ervaart", legt Marcus uit.

Tegenwoordig krijgt iedereen die Marcus en zijn gezin bezoekt, te maken met een volledig getransformeerde ruimte die een nieuw gevoel genereert, een gevoel dat het gezin graag met anderen deelt.

"We zijn echt heel trots als we vanuit de gang de kamer binnenstappen. Dat geeft ons gewoon een wowgevoel. De ruimte heeft nu een compleet andere sfeer", zegt Marcus met een glimlach.

Het licht volgen

De ruimtes baden in natuurlijk licht omdat de zon de hele dag door het op het zuiden gelegen huis stroomt en door het licht centraal te stellen bij de transformatie van het huis, zijn de dagelijkse routines van het gezin meer verbonden geraakt met deze natuurlijke ritmes.

"In de ochtend hebben we licht in ons kantoor en vervolgens hebben we in de middag behoorlijk veel licht in het op het oosten gerichte gedeelte van onze keuken. En dat is eigenlijk precies het moment waarop je daar veel licht kunt gebruiken", legt Marcus uit.

De binding met de natuur wordt op een mooie manier zichtbaar voor het gezin, want er zijn expres houten dakbalken in de renovatieplannen opgenomen om een speels en niet-uniform oppervlak te creëren waarop het natuurlijke licht zijn spel kan spelen

"Je kunt zeggen dat het licht ons volgt terwijl we ons overdag door het huis bewegen, wat wel iets moois en zelfs poëtisch heeft", zegt Marcus.

Werken vanuit huis

Het draait in dit huis echter niet alleen om spel, want het paar had ook een open thuiskantoor opgenomen in de renovatieplannen. Als ontwerpers werken Marcus en Louise vaak aan particuliere projecten, wat betekent dat ze veel thuiswerken. Maar in het verleden hadden ze daar nooit echt de ruimte voor.

"Toen we dit huis kochten en we daadwerkelijk de kans kregen om een aparte ruimte in te plannen voor een kantoor, hebben we die kans met beide handen aangegrepen", aldus Marcus.

In de renovatieplannen van het paar was ook hun ideale thuiskantoor opgenomen met een op maat gemaakte nis voor de prachtige antieke ladekast van Louise's vader, een verhoogd plafond en een elektrisch VELUX-dakvenster om de ruimte op een natuurlijke manier van bovenaf te verlichten.

"De hoeveelheid licht die er elke dag binnenvalt in ons kantoor, is gewoon verbluffend", zegt Marcus.

De nieuwe lichte en praktische werkplek heeft een gezellige uitstraling, maar belangrijker nog is het comfort dat Marcus hier ervaart en dat bijdraagt aan zijn inspiratie.

"Deze plek stimuleert echt onze creativiteit. Ik geloof dat wanneer je je over het algemeen niet goed voelt in de ruimte waar je werkt, je automatisch minder goed presteert dan wanneer je in een fijne omgeving werkt", zegt Marcus

"Als je dag in, dag uit achter je computerscherm zit, zorgt het daglicht dat binnenvalt door de dakvensters ervoor dat je energie en je geluksniveau exponentieel toenemen", zegt Marcus.

En omdat ze tijdens de renovatie een nieuw thuiskantoor hebben gecreëerd, kunnen Marcus en Louise, als jong gezin, flexibeler zijn in de manier waarop ze hun werk en gezinsleven combineren.

"We vonden het absoluut een fijn idee, zo'n werkruimte vlak bij de plek waar ons dagelijks leven zich afspeelt, want zo kunnen we heen en weer switchen tussen de twee functies", zegt Marcus.

VELUX producten in dit verhaal
INTEGRA® Elektrisch dakvenster - uitzetbaar
Meer info
Buitenste zonnescherm
Meer info
Verduisterende rolgordijnen
Meer info