{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Planning: Baukooperative GmbH / Foto's: Patricia Weisskirchner
Gewoon niet genoeg ruimte

"Ons huis werd in de jaren zestig gebouwd als een woning waarin meerdere generaties samenwonen. In 2008 hebben we de verwarming vervangen. Toen we het goede nieuws van een gezinsuitbreiding vernamen, beseften we dat deze ruimte al snel te klein zou worden", vertelt Bernhard Kram, eigenaar. De aanstaande vader begon plannen te maken voor een aanbouw. Na een planningsfase die bijna twee maanden duurde, kwam er een aanbouw van 60 m2, die drie maanden in beslag nam. Deze ruimte vormt nu het hart van het gezinsleven.

2
VELUX producten

3 maanden

DUUR VAN DE RENOVATIE

Optimale plaatsing van de platdakvensters

Al heel vroeg in de ontwerpfase hielden de architecten van Baukooperative rekening met de inval van daglicht. Het idee was om het hout in de woonkamer door veel lichtinval te benadrukken voor een warme en uitnodigende sfeer. "We gebruikten VELUX Daylight Visualizers om ons te helpen alles te plannen. Dankzij de VELUX visualisaties konden we tijdens het planningsproces de verschillende positioneringen van daglichtbronnen duidelijk zien. Zo waren we er zeker van dat alles de perfecte plaats kreeg." De familie koos uiteindelijk voor een platdakvenster in een verborgen hoek van de aanbouw en ook in de keuken.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakvensters

  1. Meer daglicht in elke hoek: "Dankzij de grote ramen en zorgvuldig geplaatste platdakvensters hebben we nu een kamer met veel natuurlijk licht tot in de kleinste hoeken van de kamer. "We hebben altijd veel natuurlijk licht van zonsopgang tot zonsondergang. Er is dus maar heel weinig kunstlicht nodig", legt Bernhard Kram uit.

  2. Privacy: "Het idee om platdakvensters te plaatsen ontstond tijdens de planningsfase. We beseften dat het privégedeelte van de aanbouw te donker zou zijn." Bernard Kram: "Die ruimte langs boven verlichten via een platdakvenster, was echt de perfecte oplossing." 

  3. Natuurlijke ventilatie: de familie besloot om een tweede platdakvenster boven de keuken te plaatsen. Zo is het ook gemakkelijker om de keuken te ventileren tijdens het koken.
Planning: Baukooperative GmbH / Foto's: Patricia Weisskirchner
Badend in licht van goud

Bernhard Kram straalt als hij spreekt over het 'gouden licht': het licht dat 's avonds, wanneer de zon laag in het westen staat, door de platdakvensters naar binnen valt en de hele kamer in een warme, zachte gloed onderdompelt.

"Er ontstaat een heel speciale sfeer."
- Bernhard Kram, eigenaar
Planning: Baukooperative GmbH / Foto's: Patricia Weisskirchner
Nieuwe levenskwaliteit

En het is niet alleen het daglicht. Bernhard Kram kan niet genoeg krijgen van het uitzicht op de tuin: "Wanneer we aan de eettafel zitten, kijken we naar de oude pruimenboom of naar de vogels en eekhoorns. Deze levenskwaliteit is gewoon onbetaalbaar. We zijn heel blij met deze aanbouw en voelen ons er echt thuis."

VELUX producten in dit verhaal
VELUX platdakvenster met gebogen glas
Meer info
Ontdek hoe uw ruimte er met dakvensters uitziet
Productaanbevelingen voor uw ruimte