{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Echt een bijzondere plek

Dit stuk grond met een zomerhuisjes in Røsnæs maakt deel uit van het spectaculair schilderachtige kustlandschap van West-Seeland en is gevuld met beschermde zoutmoerassen, zeldzame planten en dieren en een zonsondergang waar je nooit genoeg van krijgt. Patrick en Stine Blok alleszins niet - want deze spectaculaire locatie is de belangrijkste reden waarom ze zo van hun toevluchtsoord houden.

"Als we hier 's avonds zitten en door de vensters naar buiten kijken, voelt het als een meditatiesessie", zegt Patrick, die zelf het zomerhuisje ontwerpt heeft.'Thuis in ons appartement in Kopenhagen kijken we televisie, maar hier kijken we naar de natuur.' Zijn algemeen idee was duidelijk vanaf het begin:

“Onze visie was om een huis te ontwerpen dat past bij de omgeving en zoveel mogelijk opgaat in het landschap. We wilden de visuele impact zo veel mogelijk beperken.

Een doos met uitzicht

Het heuvelachtige terrein en de kustlijn die door het stuk grond loopt, spelen allemaal een rol voor de uitstraling van het huisje. Het ziet eruit als een doos, met een houten gevel die door de jaren heen een patina krijgt, waardoor het huis naadloos opgaat in de bleke tinten van de zoutpannen. Het idee om geen ‘visuele vervuiling’ te creëren in de omgeving komt ook tot uiting in de keuze van de vensters door het gezin.

"Het was een uitgangspunt en een uitdaging: we wilden geen vensters op de noordkant, om de buren achter ons niet te storen met lichten die hun uitzicht zouden belemmeren en het landschap zouden bederven," legt Patrick uit. "Dus alle onze vensters zijn naar op het westen en zuiden gericht, waar we het uitzicht hebben."

De enorme vensterpartijen, die van vloer tot plafond lopen, laten ook veel daglicht binnen in de leefruimte van het gezin - maar hoe zit het met de noordelijke delen van het huis? Dit is waar VELUX om de hoek komt kijken.

Vensters naar de hemel

Zorgvuldig geplaatste VELUX platdakvensters fungeren als dakvensters in de op het noorden gerichte binnenkamers van het huis - en zijn absoluut cruciaal voor de manier waarop het gezin daglicht ervaart.

"Het is duidelijk dat de delen van het huis die op het noorden liggen en de donkere delen van de kamers ook daglicht nodig hebben, en dat komt uit het plafond", zegt Patrick. "De installatie van VELUX platdakvensters is een echte doorbraak geweest. Je kon hun impact zien zodra het gat voor het venster in de woonkamer was geboord. Ik was zo opgewonden dat ik het ben gaan filmen: ging filmen, omdat het zo gaaf was om het natuurlijk daglicht."

De VELUX platdakvenster maakt het overbodig om een lamp boven de eettafel te hebben. In plaats daarvan stroomt het licht naar beneden door het VELUX venster, dat het daglicht verspreidt van zonsopgang tot zonsondergang.

"Het heeft een verbluffend effect - zelfs in de slaapkamers, gangen en badkamer, waar geen verticale vensterelementen zijn maar 'alleen' VELUX platdakvensters. Het maakt niet uit waar de zon staat, je krijgt hier ongelooflijk daglicht."
Patrick
Licht, lucht en natuur

Het interieur van het huisje past bij de wens van Patrick en Stine om op te gaan in de natuur. Alle muren zijn bekleed met berkenfineer, wat de bleke kustlijnkleuren van het kustlandschap naar binnen brengt, en het interieur is eenvoudig, harmonieus en aantrekkelijk - veel van Patrick's eigen zelfgebouwde creaties.
Maar de echte sterren zijn de lucht, de zee en het werkelijk bijzondere licht hier op Røsnæs.

"We hebben het hele jaar door de weerspiegeling van de zee, en het is heel bijzonder om de zee door de vensters te voelen. We kunnen in bed liggen en naar de golven luisteren door de open VELUX platdakvensters en het binnenkomende daglicht is ongelooflijk."

 

De familie vertelt over de voordelen van VELUX platdakvensters:

1. Het ideale - "Wij kozen voor VELUX ACTIVE voor onze nieuwe dakvensters, en daar hebben we geen spijt van. We hoeven ons nooit zorgen te maken dat we vergeten zijn de ramen te sluiten als we weggaan, want dat doen ze zelf, net zoals ze de ruimte ventileren als het in de zomer warm wordt. Het is voor ons gemakkelijk om de frisse koele lucht te laten circuleren, en op dagen dat het te winderig is om de terrasdeuren open te houden, openen we de VELUX vensters."

2. Dicht bij de natuur - 
"De mogelijkheid om de zee en de natuur om ons heen te horen en te zien door de VELUX platdakvensters heeft gezorgd voor een speciale verbinding met de omgeving. De hoeveelheid licht die ze gedurende de dag binnenlaten is gewoon ongelooflijk."

3. Architectuur in de pas harmonie met het landschap - "Het was moeilijk om op deze grond te bouwen en we hadden onszelf voor de uitdaging gesteld om geen verticale vensterelementen op de noordkant te hebben. De VELUX-oplossingen van VELUX hebben ons geholpen om van dit project tot een succes te maken."