Welke dakvensters kiest u voor uw nieuwe keuken?

Lichte keuken met VELUX dakvenster, marmeren werkbladen en iemand die een drankje maakt.
Heeft u de beslissing genomen en gaat u voor een grondige renovatie van uw keuken? Goed idee! Een renovatie geeft uw keuken een grote boost qua design en maakt van deze ruimte voor iedereen in huis de favoriete plaats om in te vertoeven. Er zijn veel mogelijkheden als u een keuken wilt renoveren. Dankzij goede keuzes en zorgvuldige ingrepen wordt dit het hart van uw woning. We geven u in dit artikel graag enkele ideeën mee.

Natuurlijk daglicht is een must in elke keuken

Uit de vele opties die u heeft, is de keuze voor natuurlijk daglicht de eerste en eveneens de belangrijkste. Is er bijvoorbeeld een gebrek aan natuurlijk daglicht in de keuken, dan is het onmogelijk een mooie kleur tot zijn recht te laten komen. Natuurlijk daglicht creëert u het beste met dakvensters. Bij ons heeft u de mooie dakvensters voor het uitzoeken.

Dakvensters zijn een must in de keuken om natuurlijk daglicht te voorzien en om uw keuken goed te luchten. Heeft u thuis een open keuken, dan wilt u dat eventuele luchtjes snel verdwijnen uit de woning. Dit kan met een dakvenster.

Belangrijke punten
  • Een 3in1 dakvenster zorgt voor een spectaculair effect qua natuurlijk daglicht.
  • Heeft u thuis een open keuken? Dan wilt u dat eventuele luchtjes snel verdwijnen uit de woning. Dat kan met een dakvenster.
  • Een vlotte verbinding tussen binnen en buiten, bijvoorbeeld via een schuifdeur, is ideaal in een keuken.

Grote keuze in VELUX dakvensters voor in de keuken

Gaat u voor een dakvenster in de keuken, laat u dan verrassen door de grote verscheidenheid en de vele mogelijkheden:

  • Een 3in1 dakvenster zorgt voor een spectaculair effect qua natuurlijk daglicht. Een 3in1 dakvenster is drie naast elkaar geplaatste dakvensters die u afzonderlijk kunt bedienen en openen. Ideaal om overdag van de lichtinval te genieten, maar ook om ’s avonds naar de sterren te kijken.
  • Bij een uitbouw is een gemotoriseerde platdakvenster, die u automatisch bedient, een andere mogelijkheid. Dit is een erg handige en aangename manier om uw keuken te verluchten. Zo voorziet u het nodige natuurlijke daglicht in een ruimte die van nature wat minder helder is.
  • Plafondverlichting met natuurlijk daglicht zorgt eveneens voor een optimaal werkcomfort en een gezellige sfeer in uw keuken.

 

Bekijk samen met uw architect of uw keukeninstallateur de mogelijkheden om tot de beste oplossing te komen.

Interessante opties voor dakvensters in de keuken

Specifiek voor de keuken bieden wij een aantal interessante opties voor dakvensters aan. Denk aan buitenbeschermingen die de zon indien nodig kunnen buitenhouden. Zonwering in de vorm van een scherm is een must om in de schaduw te genieten van uw terras en tegelijk de warmte van de zon uit de woning buiten te houden. Dankzij zonwering blijft het binnen koel terwijl u toch voldoende daglicht binnenlaat.

"Een renovatie geeft uw keuken een grote boost qua design en maakt van deze ruimte voor iedereen in huis de favoriete plaats om in te vertoeven. Er zijn veel mogelijkheden als u een keuken wilt renoveren. Dankzij goede keuzes en zorgvuldige ingrepen wordt dit het hart van uw woning."

Een goede circulatie tussen binnen en buiten is een must

Een vlotte verbinding tussen binnen en buiten is ideaal, bijvoorbeeld via een schuifdeur. Binnen koken om buiten op uw terras van al dit lekkers te genieten: dat is plezier voor iedereen.

Beheers het leefklimaat dankzij de VELUX ACTIVE slimme Smart Home oplossing

U maakt van dakvensters gemakkelijk slimme toestellen. Wenst u het klimaat en de hoeveelheid daglicht in de keuken optimaal te beheren? Het VELUX ACTIVE systeem is een slimme geconnecteerde all-in-one oplossing die uw binnenklimaat verbetert en waarmee u uw VELUX gemotoriseerde producten volledig kunt bedienen, altijd en overal.

Doe een beroep op een gekwalificeerde installateur

Omdat een perfecte installatie van VELUX producten belangrijk is, mag u altijd een beroep doen op een gekwalificeerde installateur voor gepersonaliseerd advies en een vrijblijvende offerte op maat.

Gerelateerde artikelen

Moderne keuken met familie die kookt, natuurlijk licht van VELUX dakvenster.
Hoe maakt u van uw keuken het hart van de woning?
De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in uw woning. Het is meer dan alleen een plaats om te kokkerellen. Meer en meer is een keuken het hart van uw woning, waarin u weliswaar het eten bereidt, maar waarin u ook de andere gezinsleden ontmoet en bijpraat na een drukke dag. Het ontwerpen en het plaatsen van een nieuwe keuken is niet een project waarbij u over een nacht ijs kunt gaan. Het komt erop aan om veel informatie te verzamelen en goed uw eigen wensen en mogelijkheden in te schatten.
Het volledige artikel lezen
Moderne keuken met VELUX dakvenster, familie kookt, marmeren werkbladen, uitzicht op de tuin.
Tips om het beste uit uw keuken te halen qua design
Om van uw keuken een bruisende plaats te maken, hebben we in dit artikel enkele tips verzameld om er een mooie en tegelijk functionele werkruimte van te maken.
Het volledige artikel lezen
Kind speelt op een bed in een zonovergoten zolder slaapkamer met VELUX dakvensters.
Oude dakvensters vervangen door nieuwe? Een goed idee
Vaak heeft u in uw woning al een dakvenster, maar is het interessant om het te vervangen door een nieuw en beter isolerend type. Een upgrade van een oud naar een nieuw dakvenster is een vrij eenvoudige en snel uitgevoerde klus waar u behoorlijk veel mee op uw energiefactuur kunt besparen.  
Het volledige artikel lezen
Lichte zolder thuiskantoor met open VELUX dakvenster, naaigedeelte en planten.
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...