Oude dakvensters vervangen door nieuwe? Een goed idee

Woman and girl in the bedroom
Vaak heeft u in uw woning al een dakvenster, maar is het interessant om het te vervangen door een nieuw en beter isolerend type. Een upgrade van een oud naar een nieuw dakvenster is een vrij eenvoudige en snel uitgevoerde klus waar u behoorlijk veel mee op uw energiefactuur kunt besparen.   Van puur functionele vensters zijn dakvensters in de loop der tijd geëvolueerd naar architecturale elementen om een ruimte snel een nieuw leven in te blazen en om in een donkere zolderruimte voor daglicht te zorgen. Een dakvenster maakt gewoonweg het verschil in een ruimte. Natuurlijk daglicht is bovendien essentieel voor uw gezondheid. Doe daarom geen toegevingen op het vlak van daglicht in uw woning.   Als vuistregel geldt dat de oppervlakte van uw dakvenster ten minste 20% van de oppervlakte van uw ruimte bedraagt. Houdt u zich bij het ontwerp van uw zolder of andere ruimte aan deze 20% regel, dan creëert u onmiddellijk een aangename en comfortabele omgeving. En dit dus enkel door de magische toets van natuurlijk daglicht. Een dakvenster plaatsen is een van de meest eenvoudige manieren om een ruimte een make-over te geven zonder u aan een groots bouwproject te wagen.

Enkele voorbeelden van VELUX dakvensters

Hier zijn enkele voorbeelden van dakvensters die u voor uw project kunt overwegen:

  • Een 3in1 dakvenster bestaat uit drie naast elkaar geplaatste VELUX dakvensters met een groot frame. Met een 3in1 dakvenster gaat u voor de maximale hoeveelheid daglicht. Bovendien is een 3in1 dakvenster goedkoper dan drie afzonderlijke ramen en gaat de inbouw sneller.
  • Naast een 3in1 dakvenster leveren ook andere raamcombinaties, zoals een 2in1 dakvenster of een VELUX balkonvenster, extra daglicht en halen het buitenleven uw kamer binnen. Afhankelijk van de ruimte en de manier waarop u die gebruikt, zijn er verschillende versies dakvensters mogelijk.
  • Gemotoriseerde dakvensters, elektrisch of op zonne-energie kunnen de kamer openen en tegelijk de nodige privacy en gezellig karakter geven.
Belangrijke punten
  • Een upgrade van een oud naar een nieuw dakvenster is een vrij eenvoudige en snel uitgevoerde klus waar u behoorlijk veel mee op uw energiefactuur kunt besparen.
  • Met een 3in1 dakvenster gaat u voor de maximale hoeveelheid daglicht. Bovendien is een 3in1 goedkoper dan drie afzonderlijke ramen en gaat de installatie ook sneller.
  • VELUX ACTIVE is een Smart Home systeem dat u in staat stelt om uw VELUX dakvensters, binnengordijnen en buitenbeschermingen op afstand te bedienen en de luchtkwaliteit en temperatuur binnenshuis te controleren.

Handige opties en mogelijkheden van dakvensters 

Heeft u de keuze voor een type dakvenster gemaakt, bekijk dan ook zeker de vele mogelijkheden op het vlak van accessoires. Het is handig om deze meteen met uw dakvenster mee te laten installeren. Dit bespaart tijd en geld.

"Van puur functionele vensters zijn dakvensters in de loop der tijd geëvolueerd naar architecturale elementen om een ruimte snel nieuw leven in te blazen."

Nuttig om te weten

Meestal is er geen vergunning of meldingsplicht nodig om een dakvenster te laten installeren. Het is evenwel altijd een goed idee om dit voor de zekerheid bij uw lokale gemeente- of stadshuis te controleren.

Met onze VELUX Pro service brengen wij u in contact met gekwalificeerde installateurs die u kunnen helpen bij de installatie. Zij voorzien u graag van een vrijblijvende offerte en advies. Wist u dat een typische dakvenstervervanging binnen vier uur kan worden uitgevoerd? Als u besluit het maximale uit de vervanging te halen en tegelijkertijd meer daglicht in uw ruimte te brengen, kan de installatie iets duurder zijn, maar nog steeds binnen een dag of twee gedaan worden.  Neem vandaag nog contact op met een onze VELUX Pro service.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...