Hoe maakt u van een gewone keuken een droomkeuken?

Moderne keuken met spelende kinderen, omgeven door groen en hedendaagse apparaten.
Komt u op Instagram wel eens een echte ‘wow!’-keuken tegen en vraagt u zich af hoe die persoon dat voor elkaar krijgt? In dit artikel geven we u de nodige tips hoe ook u zo’n perfecte keuken creëert. Eén ding is zeker: een van de belangrijkste ingrediënten in de keuken is natuurlijk daglicht. Dankzij natuurlijk daglicht zorgt u voor een overzichtelijke, heldere en aangename kookruimte. Eens u dit effect voor elkaar gekregen hebt, is het verdere ontwerp en de renovatie zelf een eenvoudige klus.

Dakvensters zorgen voor een echt woweffect in de keuken

Om te beginnen zorgen dakvensters voor een aangename en heldere omgeving in de keuken. Plaats een dakvenster boven een kookeiland. Zo geniet u van natuurlijk daglicht overheen het hele kookeiland en kunt u zich volledig focussen op uw potten en pannen. Bij een schuin dak is een 2in1 of een 3in1 VELUX dakvenster een echte aanrader. U geniet van een overdaad aan natuurlijk daglicht en lucht de ruimte op elk moment.

Een dakvenster is ideaal om uw keuken regelmatig en op een goed doordachte manier te ventileren. Dankzij de ventilatieklep waarmee elk VELUX dakvenster is uitgerust, zorgt u voor een continue verluchting, de hele dag door. Ideaal om een fris en natuurlijk klimaat te behouden. We hebben zelfs een VELUX app die gemotoriseerde VELUX dakvensters automatisch opent en sluit op basis van de vochtigheids- en kooldioxideniveaus in de ruimte.

Belangrijke punten
  • Dakvensters zorgen voor een echt woweffect in de keuken. Om te beginnen zorgen ze voor een aangename en heldere omgeving in de keuken.
  • Plaats een dakvenster boven een kookeiland. Zo geniet u van natuurlijk daglicht overheen het hele kookeiland en focust u zich volledig op het koken.
  • Zelfs een kleine keuken oogt meteen een stuk groter als er in het dak een dakvenster geplaatst is.

Een gemotoriseerd dakvenster gecombineerd met een geautomatiseerd systeem voor optimaal lichtcomfort

Als u op warme dagen binnen een koele temperatuur wilt behouden, kies dan voor een gemotoriseerde buitenbescherming en combineer deze met een systeem dat is aangesloten op binnenklimaatsensoren. Zodra de zon volop schijnt, sluit de buitenbescherming automatisch. We hebben ook gemotoriseerde binnengordijnen, die u apart kunt bedienen via uw smartphone. Er is een binnengordijn voor elke nood, of het nu verduisterend, lichtdoorlatend of isolerend is.

“Eén ding is zeker: een van de belangrijkste ingrediënten in de keuken is natuurlijk daglicht. Dankzij natuurlijk daglicht zorgt u voor een overzichtelijke, heldere en aangename kookruimte. Eens u dit effect voor elkaar gekregen hebt, is het verdere ontwerp en de renovatie zelf een eenvoudige klus.”

Dakvensters in de keuken geven u veel mogelijkheden om te spelen met daglicht en kleur

Kies bijvoorbeeld een mooie matte tint voor het werkblad. Dit neemt het daglicht als het ware in zich op, waardoor u een goed overzicht hebt van alles wat er zich op het werkblad bevindt. De deurpanelen van de keukenkasten komen het beste tot hun recht in een warme kleur, al past een strakke industriële look ook perfect in het natuurlijke daglicht van een dakvenster.

Maak de ruimte groter met een dakvenster

Zelfs een kleine keuken oogt meteen een stuk groter als er in het dak een dakvenster geplaatst is. Een dakvenster zorgt in elke situatie voor een mooie esthetische meerwaarde. Dit dakvenster kan perfect kaderen in een aanbouw aan uw woning met een plat dak. Anderzijds is het ook mogelijk een dakvenster te plaatsen in een verhoogd schuin plafond in de keuken.

Woning met een open keuken scoort op de huizenmarkt

Woningen met een open keuken zijn bijzonder gegeerd op de huizenmarkt. Met open keuken bedoelen we een keuken die verbonden is met een andere ruimte, zoals bijvoorbeeld een leefkamer of eetkamer. Om het leefklimaat in een woning met een open keuken gezond te houden, is het aanbevolen om een dakvenster te plaatsen, waardoor u het natuurlijke daglicht in de volledige woning vergroot en waarmee u ervoor zorgt dat de lucht in de kamers regelmatig verschoond kan worden.

Gerelateerde artikelen

Moderne keuken met familie die kookt, natuurlijk licht van VELUX dakvenster.
Hoe maakt u van uw keuken het hart van de woning?
De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in uw woning. Het is meer dan alleen een plaats om te kokkerellen. Meer en meer is een keuken het hart van uw woning, waarin u weliswaar het eten bereidt, maar waarin u ook de andere gezinsleden ontmoet en bijpraat na een drukke dag. Het ontwerpen en het plaatsen van een nieuwe keuken is niet een project waarbij u over een nacht ijs kunt gaan. Het komt erop aan om veel informatie te verzamelen en goed uw eigen wensen en mogelijkheden in te schatten.
Het volledige artikel lezen
Lichte keuken met VELUX dakvenster, marmeren werkbladen en iemand die een drankje maakt.
Welke dakvensters kiest u voor uw nieuwe keuken?
Heeft u de beslissing genomen en gaat u voor een grondige renovatie van uw keuken? Goed idee! Een renovatie geeft uw keuken een grote boost qua design en maakt van deze ruimte voor iedereen in huis de favoriete plaats om in te vertoeven. Er zijn veel mogelijkheden als u een keuken wilt renoveren. Dankzij goede keuzes en zorgvuldige ingrepen wordt dit het hart van uw woning. We geven u in dit artikel graag enkele ideeën mee.
Het volledige artikel lezen
Moderne keuken met VELUX dakvenster, familie kookt, marmeren werkbladen, uitzicht op de tuin.
Tips om het beste uit uw keuken te halen qua design
Om van uw keuken een bruisende plaats te maken, hebben we in dit artikel enkele tips verzameld om er een mooie en tegelijk functionele werkruimte van te maken.
Het volledige artikel lezen
Gezellige zolder slaapkamer met VELUX dakvenster, houten muren en witte vloer.
Een duurzamer huis creëren? Hier leest u tips om uw wooncomfort te verhogen
Het is in onze tijd meer dan ooit belangrijk om te kunnen wonen in een comfortabel, aangenaam en tegelijk duurzamer huis. U en uw gezin brengen heel wat tijd thuis door en tussen alle drukke werkzaamheden door is uw woonst de plaats om helemaal tot uzelf te komen. Huizen zijn tegenwoordig ook zo ingericht dat u er zich niet alleen kunt ontspannen, maar ook dat u er kunt werken en misschien zelfs sporten. Een eigentijds huis is een totaalpakket van dit alles.
Het volledige artikel lezen
Modern thuiskantoor met VELUX dakvensters en aangrenzende keukenruimte.
De creativiteit stimuleren en productiviteit verhogen op uw home office: tips en tricks
De plaats waar we wonen heeft een grote impact op ons gedrag en ons dagelijks leven. Het is niet te onderschatten hoezeer een woonomgeving u inspireert om tot creatieve ideeën te komen. Natuurlijke elementen zoals daglicht zijn levensnoodzakelijk in uw woning om op elk moment goed te kunnen functioneren. En het goede nieuws is dat u actief in uw woning kunt ingrijpen om uzelf te verwennen en u tegelijk op de top van uw kunnen laat werken. Sinds de coronapandemie is uw thuis immers niet alleen de plaats waar u woont, maar tegelijk ook een home office.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...