Hoe maakt u van een gewone keuken een droomkeuken?

A modern kitchen and dining room with a big flat roof windows
Komt u op Instagram wel eens een echte ‘wow!’-keuken tegen en vraagt u zich af hoe die persoon dat voor elkaar krijgt? In dit artikel geven we u de nodige tips hoe ook u zo’n perfecte keuken creëert. Eén ding is zeker: een van de belangrijkste ingrediënten in de keuken is natuurlijk daglicht. Dankzij natuurlijk daglicht zorgt u voor een overzichtelijke, heldere en aangename kookruimte. Eens u dit effect voor elkaar gekregen hebt, is het verdere ontwerp en de renovatie zelf een eenvoudige klus.

Dakvensters zorgen voor een echt woweffect in de keuken

Om te beginnen zorgen dakvensters voor een aangename en heldere omgeving in de keuken. Plaats een dakvenster boven een kookeiland. Zo geniet u van natuurlijk daglicht overheen het hele kookeiland en kunt u zich volledig focussen op uw potten en pannen. Bij een schuin dak is een 2in1 of een 3in1 VELUX dakvenster een echte aanrader. U geniet van een overdaad aan natuurlijk daglicht en lucht de ruimte op elk moment.

Een dakvenster is ideaal om uw keuken regelmatig en op een goed doordachte manier te ventileren. Dankzij de ventilatieklep waarmee elk VELUX dakvenster is uitgerust, zorgt u voor een continue verluchting, de hele dag door. Ideaal om een fris en natuurlijk klimaat te behouden. We hebben zelfs een VELUX app die gemotoriseerde VELUX dakvensters automatisch opent en sluit op basis van de vochtigheids- en kooldioxideniveaus in de ruimte.

Belangrijke punten
  • Dakvensters zorgen voor een echt woweffect in de keuken. Om te beginnen zorgen ze voor een aangename en heldere omgeving in de keuken.
  • Plaats een dakvenster boven een kookeiland. Zo geniet u van natuurlijk daglicht overheen het hele kookeiland en focust u zich volledig op het koken.
  • Zelfs een kleine keuken oogt meteen een stuk groter als er in het dak een dakvenster geplaatst is.

Een gemotoriseerd dakvenster gecombineerd met een geautomatiseerd systeem voor optimaal lichtcomfort

Als u op warme dagen binnen een koele temperatuur wilt behouden, kies dan voor een gemotoriseerde buitenbescherming en combineer deze met een systeem dat is aangesloten op binnenklimaatsensoren. Zodra de zon volop schijnt, sluit de buitenbescherming automatisch. We hebben ook gemotoriseerde binnengordijnen, die u apart kunt bedienen via uw smartphone. Er is een binnengordijn voor elke nood, of het nu verduisterend, lichtdoorlatend of isolerend is.

“Eén ding is zeker: een van de belangrijkste ingrediënten in de keuken is natuurlijk daglicht. Dankzij natuurlijk daglicht zorgt u voor een overzichtelijke, heldere en aangename kookruimte. Eens u dit effect voor elkaar gekregen hebt, is het verdere ontwerp en de renovatie zelf een eenvoudige klus.”

Dakvensters in de keuken geven u veel mogelijkheden om te spelen met daglicht en kleur

Kies bijvoorbeeld een mooie matte tint voor het werkblad. Dit neemt het daglicht als het ware in zich op, waardoor u een goed overzicht hebt van alles wat er zich op het werkblad bevindt. De deurpanelen van de keukenkasten komen het beste tot hun recht in een warme kleur, al past een strakke industriële look ook perfect in het natuurlijke daglicht van een dakvenster.

Maak de ruimte groter met een dakvenster

Zelfs een kleine keuken oogt meteen een stuk groter als er in het dak een dakvenster geplaatst is. Een dakvenster zorgt in elke situatie voor een mooie esthetische meerwaarde. Dit dakvenster kan perfect kaderen in een aanbouw aan uw woning met een plat dak. Anderzijds is het ook mogelijk een dakvenster te plaatsen in een verhoogd schuin plafond in de keuken.

Woning met een open keuken scoort op de huizenmarkt

Woningen met een open keuken zijn bijzonder gegeerd op de huizenmarkt. Met open keuken bedoelen we een keuken die verbonden is met een andere ruimte, zoals bijvoorbeeld een leefkamer of eetkamer. Om het leefklimaat in een woning met een open keuken gezond te houden, is het aanbevolen om een dakvenster te plaatsen, waardoor u het natuurlijke daglicht in de volledige woning vergroot en waarmee u ervoor zorgt dat de lucht in de kamers regelmatig verschoond kan worden.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...