Uw woonkamer renoveren? Begin met de lichtinval via een dakvenster

A lining room area with corner sofa and two roof windows above it.
Denkt u er wel eens aan uw woonkamer een grondige make-over te geven? Sta dan even stil bij wat natuurlijk daglicht voor u kan betekenen. Natuurlijk daglicht heeft als voordeel dat het ruimtes groter doet lijken en dat het kleuren perfect tot zijn recht laat komen. Daarnaast is natuurlijk daglicht noodzakelijk voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. De woonkamer is de plaats bij uitstek om tot rust te komen en te genieten. U zorgt er dan dus best voor dat alle ingrediënten om van een welverdiend moment van rust te genieten aanwezig zijn in de woonkamer. De woonkamer is het epicentrum in huis voor alles wat met ontspanning te maken heeft. U ontvangt er vrienden en familie en houdt er gezellige babbels over diverse onderwerpen. In uw woonkamer geniet u van een serie op televisie of houdt u gezellige etentjes. Bij een herinrichting van uw woonkamer denkt u misschien aan een nieuwe tafel of een nieuw bankstel. Maar heeft u er al eens bij stilgestaan dat de meest ingrijpende verandering misschien wel inhoudt dat u meer natuurlijk daglicht in uw woning binnenbrengt? In dit artikel geven we u enkele kenmerken van een geslaagde woonkamer.

Ga voor een indeling in zones

Een woonkamer is ingedeeld in enkele zones. De ideale woonkamer heeft een zithoek om gezellig bij te praten of om tv te kijken. Daarnaast is er in een tweede zone een eettafel waar u met gasten kunt eten.

Zorg voor een vlotte verbinding met andere ruimtes

De verbinding tussen de woonkamer en de andere ruimtes is belangrijk. Bij een open keuken is de woonkamer verbonden met de keuken. Zodoende kunt u terwijl u kookt praten met uw gasten of een stuk van het televisiejournaal meepikken.

Naast een open keuken bestaat er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de keuken met een dubbele deur af te sluiten. Als u dit wenst, geniet u dan in de keuken van privacy terwijl u kookt. Wilt u een meer ‘open’ effect, dan zet u de deuren open.

Belangrijke punten
  • Daglicht zorgt ervoor dat u de volledige woonkamer benut.
  • De woonkamer is het epicentrum in huis voor alles wat met ontspanning te maken heeft. U ontvangt er vrienden en familie en houdt er gezellige babbels.
  • Natuurlijk daglicht heeft als voordeel dat het ruimtes groter doet lijken en dat het kleuren perfect tot zijn recht laat komen.

Daglicht zorgt ervoor dat u de volledige woonkamer benut

Voor welk concept u ook kiest, bedenk dat natuurlijk daglicht altijd voor een grote meerwaarde in de woonkamer zorgt. Natuurlijk daglicht brengt de ware kleuren van meubelen, de muren en de vloerbekleding naar boven. Bovendien speelt u dankzij natuurlijk daglicht met lichteffecten. Daglicht geeft een ruimte een ware boost qua energie en brengt leven in de brouwerij.

Daarnaast zorgt natuurlijk daglicht ervoor dat de ruimte gewoonweg groter lijkt. Wist u dat een dakvenster tot twee keer meer daglicht in huis brengt dan een gevelvenster met een gelijkaardig oppervlak?

"De coronapandemie heeft aangetoond dat een ruimte met schone lucht belangrijk is om infecties te vermijden, en dankzij een dakvenster met een ventilatieklep verlucht u uw woonkamer gedoseerd."

Een optimaal leef met een VELUX ventilatieklep

Een VELUX dakvenster is ideaal om een frisse bries door uw woonkamer te laten blazen. De coronapandemie heeft aangetoond dat een ruimte met schone lucht belangrijk is om infecties te vermijden, en dankzij een dakvenster met een ventilatieklep kunt u uw woonkamer nauwkeurig verluchten. Dat is extra belangrijk als de woonkamer en de keuken met elkaar verbonden zijn.

Qua kleuren kiest u voor warme tinten op plaatsen waar de zon binnenkomt. Gebruik eerlijke materialen en meubels, en voorzie het nodige meubilair met een groot zitcomfort.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...