Uw woonkamer renoveren? Begin met de lichtinval via een dakvenster

Kinderen die spelen in een heldere kinderkamer met kleurrijke meubels en speelgoed verspreid over de vloer.
Denkt u er wel eens aan uw woonkamer een grondige make-over te geven? Sta dan even stil bij wat natuurlijk daglicht voor u kan betekenen. Natuurlijk daglicht heeft als voordeel dat het ruimtes groter doet lijken en dat het kleuren perfect tot zijn recht laat komen. Daarnaast is natuurlijk daglicht noodzakelijk voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. De woonkamer is de plaats bij uitstek om tot rust te komen en te genieten. U zorgt er dan dus best voor dat alle ingrediënten om van een welverdiend moment van rust te genieten aanwezig zijn in de woonkamer. De woonkamer is het epicentrum in huis voor alles wat met ontspanning te maken heeft. U ontvangt er vrienden en familie en houdt er gezellige babbels over diverse onderwerpen. In uw woonkamer geniet u van een serie op televisie of houdt u gezellige etentjes. Bij een herinrichting van uw woonkamer denkt u misschien aan een nieuwe tafel of een nieuw bankstel. Maar heeft u er al eens bij stilgestaan dat de meest ingrijpende verandering misschien wel inhoudt dat u meer natuurlijk daglicht in uw woning binnenbrengt? In dit artikel geven we u enkele kenmerken van een geslaagde woonkamer.

Ga voor een indeling in zones

Een woonkamer is ingedeeld in enkele zones. De ideale woonkamer heeft een zithoek om gezellig bij te praten of om tv te kijken. Daarnaast is er in een tweede zone een eettafel waar u met gasten kunt eten.

Zorg voor een vlotte verbinding met andere ruimtes

De verbinding tussen de woonkamer en de andere ruimtes is belangrijk. Bij een open keuken is de woonkamer verbonden met de keuken. Zodoende kunt u terwijl u kookt praten met uw gasten of een stuk van het televisiejournaal meepikken.

Naast een open keuken bestaat er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de keuken met een dubbele deur af te sluiten. Als u dit wenst, geniet u dan in de keuken van privacy terwijl u kookt. Wilt u een meer ‘open’ effect, dan zet u de deuren open.

Belangrijke punten
  • Daglicht zorgt ervoor dat u de volledige woonkamer benut.
  • De woonkamer is het epicentrum in huis voor alles wat met ontspanning te maken heeft. U ontvangt er vrienden en familie en houdt er gezellige babbels.
  • Natuurlijk daglicht heeft als voordeel dat het ruimtes groter doet lijken en dat het kleuren perfect tot zijn recht laat komen.

Daglicht zorgt ervoor dat u de volledige woonkamer benut

Voor welk concept u ook kiest, bedenk dat natuurlijk daglicht altijd voor een grote meerwaarde in de woonkamer zorgt. Natuurlijk daglicht brengt de ware kleuren van meubelen, de muren en de vloerbekleding naar boven. Bovendien speelt u dankzij natuurlijk daglicht met lichteffecten. Daglicht geeft een ruimte een ware boost qua energie en brengt leven in de brouwerij.

Daarnaast zorgt natuurlijk daglicht ervoor dat de ruimte gewoonweg groter lijkt. Wist u dat een dakvenster tot twee keer meer daglicht in huis brengt dan een gevelvenster met een gelijkaardig oppervlak?

"De coronapandemie heeft aangetoond dat een ruimte met schone lucht belangrijk is om infecties te vermijden, en dankzij een dakvenster met een ventilatieklep verlucht u uw woonkamer gedoseerd."

Een optimaal leef met een VELUX ventilatieklep

Een VELUX dakvenster is ideaal om een frisse bries door uw woonkamer te laten blazen. De coronapandemie heeft aangetoond dat een ruimte met schone lucht belangrijk is om infecties te vermijden, en dankzij een dakvenster met een ventilatieklep kunt u uw woonkamer nauwkeurig verluchten. Dat is extra belangrijk als de woonkamer en de keuken met elkaar verbonden zijn.

Qua kleuren kiest u voor warme tinten op plaatsen waar de zon binnenkomt. Gebruik eerlijke materialen en meubels, en voorzie het nodige meubilair met een groot zitcomfort.

Gerelateerde artikelen

Moderne woonkamer met VELUX dakvensters, uitzicht op de tuin en stijlvolle inrichting.
Vernieuw uw woonkamer met deze renovatie ideeën
De woonkamer is de plaats bij uitstek waar u veel tijd wilt doorbrengen om te ontspannen. In de avond kijkt u er gezellig tv, maar overdag is het eveneens een ruimte waar u graag vertoeft. In uw woonkamer voorziet u bijvoorbeeld mooie zitbanken en zorgt u voor een aangename aankleding met vloertapijten en de nodige decoratie. Maar wat te doen als u uw woonkamer een grondige make-over wenst te geven? Hoe gaat u dan te werk? In dit artikel leggen we het voor u uit.
Het volledige artikel lezen
Moderne zolder woonkamer met VELUX dakvensters en stijlvolle decoratie.
Welke dakvensters kiest u voor uw woonkamer?
Trekt u binnenkort in een nieuwe woning of heeft u beslist om uw huidige woonkamer een grondige make-over te geven? Dan wilt u hier het beste uit halen en de kamer transformeren tot een mooie en rustgevende oase waar u volop geniet van natuurlijk daglicht. Een dakvenster is ideaal om een woonkamer volledig te transformeren. In dit artikel leggen we uit waaraan dit te danken is.
Het volledige artikel lezen
Moderne eetkamer met natuurlijk licht van VELUX dakvensters, art-decostijl en houten tafel.
De juiste lichtinval geeft uw huis extra cachet
Wilt u graag de architectuur van uw huis een extra cachet geven, dan maakt u gebruik van natuurlijk daglicht.
Het volledige artikel lezen
Bovenaanzicht van eettafel met witte borden, geweven placemats en een kleurrijk middelpunt.
Ga voor een woning vol daglicht en lucht met een VELUX dakvenster
Een woning vol zonlicht en lucht, dat is toch de droom van iedereen, nietwaar? Dakvensters brengen daglicht en gezonde buitenlucht in uw woning. Daarnaast zijn dakvensters ook bijzonder nuttig om ongemerkt bij te dragen aan een betere gezondheid en slaap. In dit artikel sommen we op waar dakvensters allemaal goed voor zijn.
Het volledige artikel lezen
Modern thuiskantoor met VELUX dakvensters en aangrenzende keukenruimte.
De creativiteit stimuleren en productiviteit verhogen op uw home office: tips en tricks
De plaats waar we wonen heeft een grote impact op ons gedrag en ons dagelijks leven. Het is niet te onderschatten hoezeer een woonomgeving u inspireert om tot creatieve ideeën te komen. Natuurlijke elementen zoals daglicht zijn levensnoodzakelijk in uw woning om op elk moment goed te kunnen functioneren. En het goede nieuws is dat u actief in uw woning kunt ingrijpen om uzelf te verwennen en u tegelijk op de top van uw kunnen laat werken. Sinds de coronapandemie is uw thuis immers niet alleen de plaats waar u woont, maar tegelijk ook een home office.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...