Welke dakvensters kiest u voor uw woonkamer?

Moderne zolder woonkamer met VELUX dakvensters en stijlvolle decoratie.
Trekt u binnenkort in een nieuwe woning of heeft u beslist om uw huidige woonkamer een grondige make-over te geven? Dan wilt u hier het beste uit halen en de kamer transformeren tot een mooie en rustgevende oase waar u volop geniet van natuurlijk daglicht. Een dakvenster is ideaal om een woonkamer volledig te transformeren. In dit artikel leggen we uit waaraan dit te danken is.

Een dakvenster zorgt voor een overvloed van natuurlijk daglicht

Functioneel maakt een dakvenster de woonkamer een stuk groter. Een overvloed aan natuurlijk daglicht laat u toe elke hoek van de kamer perfect te benutten. Er zijn geen verloren plaatsjes die maar wat stof vergaren. Dankzij natuurlijk daglicht dat via een of meerdere dakvensters binnenvalt, geniet u van de vele voordelen die dit daglicht te bieden heeft voor uw lichaam en voor uw geest. Is uw woonkamer verbonden met de keuken of een andere ruimte, dan zorgt u nog eens voor een versterkend effect en genieten beide zones van het natuurlijke daglicht dat in overvloed binnenvalt. Bovendien helpt een dakvenster u ook om uw woning goed en gezond te houden en frequent te verluchten. Zo behoudt u de ideale luchtvochtigheid en zorgt u dat een teveel aan koolstofdioxide weggevoerd wordt.

Belangrijke punten
  • Het is ook mogelijk om uw woning te transformeren dankzij een balkonvenster, waardoor u als het ware via uw dak naar buiten stapt.
  • VELUX 3in1 dakvensters zorgen voor een maximale hoeveelheid natuurlijk daglicht in de kamer. Dit zijn drie naast elkaar geplaatste VELUX dakvensters die apart van elkaar te bedienen zijn.
  • Het is heerlijk werken en vertoeven in een ruimte met 3in1 dakvensters. Overdag is dit het geval en ’s avonds kijkt u bij een heldere hemel heerlijk naar de sterren onder uw dakvenster.

Kies het juiste dakvenster

Bent u overtuigd van het nut van dakvensters in uw woonkamer? Dan komt het er nog op aan om het juiste type te kiezen.

VELUX 3in1 dakvensters zorgen voor een maximale hoeveelheid natuurlijk daglicht in de kamer. Dit zijn drie naast elkaar geplaatste dakvensters die apart van elkaar te bedienen zijn. Het is heerlijk werken en vertoeven in een ruimte met 3in1 dakvensters. Overdag is dit het geval, en ’s avonds kijkt u bij een heldere hemel heerlijk naar de sterren onder uw dakvenster.

Dakvensters zijn ook mogelijk om een balkon te maken, waardoor u als het ware via uw dak naar buiten stapt. Dit is gewoonweg genieten van alles wat de natuur ons te bieden heeft. Een mooi uitzicht over uw tuin en een inspirerende blik op de wolken of een open hemel. Een VELUX balkonvenster is gemakkelijk te bedienen en sluit perfect af, zodat u ook in de winter profijt haalt uit het isolerende effect van het hoogrendementsglas.

"VELUX 3in1 dakvensters zorgen voor een maximale hoeveelheid natuurlijk daglicht in de kamer. Dit zijn drie naast elkaar geplaatste VELUX dakvensters die apart van elkaar te bedienen zijn."

Riante mogelijkheden om de ruimte te verduisteren

Een binnengordijn mag niet ontbreken bij uw dakvensters. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het Duo verduisterend/lichttemperend gordijn. Dit is een binnengordijn die een verduisterend rolgordijn en een lichttemperend plisségordijn combineert. Twee manieren om het licht te regelen in één oplossing: optimaal verduisteren van de ruimte voor een heerlijk dutje overdag of het invallend licht te temperen voor meer privacy. VELUX dakvensters zorgen steeds voor de juiste en meest flexibele oplossing in uw interieur.

Slimme toestellen zorgen voor een perfect leefklimaat

Bij de inrichting van een woonkamer hoort meer dan ooit de keuze voor slimme toestellen. Dankzij de VELUX ACTIVE geconnecteerde all-in-one oplossing volgt u bijvoorbeeld de luchtvochtigheid en de hoeveelheid koolstofdioxide in de ruimte op. Samen met een slimme thermostaat en een Smart Home systeem beheerst u alle aspecten van uw woning met een druk op de knop.

Ga voor een professionele installatie met een gekwalificeerde installateur

Een goede installatie is belangrijk. Dankzij onze VELUX Pro dienst wordt u gratis in contact gebracht met gekwalificeerde installateurs! Zo kunt u een offerte aanvragen bij 3 geselecteerde installateurs.

Gerelateerde artikelen

Kinderen die spelen in een heldere kinderkamer met kleurrijke meubels en speelgoed verspreid over de vloer.
Uw woonkamer renoveren? Begin met de lichtinval via een dakvenster
Denkt u er wel eens aan uw woonkamer een grondige make-over te geven? Sta dan even stil bij wat natuurlijk daglicht voor u kan betekenen. Natuurlijk daglicht heeft als voordeel dat het ruimtes groter doet lijken en dat het kleuren perfect tot zijn recht laat komen. Daarnaast is natuurlijk daglicht noodzakelijk voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. De woonkamer is de plaats bij uitstek om tot rust te komen en te genieten. U zorgt er dan dus best voor dat alle ingrediënten om van een welverdiend moment van rust te genieten aanwezig zijn in de woonkamer.
Het volledige artikel lezen
Moderne woonkamer met VELUX dakvensters, uitzicht op de tuin en stijlvolle inrichting.
Vernieuw uw woonkamer met deze renovatie ideeën
De woonkamer is de plaats bij uitstek waar u veel tijd wilt doorbrengen om te ontspannen. In de avond kijkt u er gezellig tv, maar overdag is het eveneens een ruimte waar u graag vertoeft. In uw woonkamer voorziet u bijvoorbeeld mooie zitbanken en zorgt u voor een aangename aankleding met vloertapijten en de nodige decoratie. Maar wat te doen als u uw woonkamer een grondige make-over wenst te geven? Hoe gaat u dan te werk? In dit artikel leggen we het voor u uit.
Het volledige artikel lezen
Bovenaanzicht van eettafel met witte borden, geweven placemats en een kleurrijk middelpunt.
Ga voor een woning vol daglicht en lucht met een VELUX dakvenster
Een woning vol zonlicht en lucht, dat is toch de droom van iedereen, nietwaar? Dakvensters brengen daglicht en gezonde buitenlucht in uw woning. Daarnaast zijn dakvensters ook bijzonder nuttig om ongemerkt bij te dragen aan een betere gezondheid en slaap. In dit artikel sommen we op waar dakvensters allemaal goed voor zijn.
Het volledige artikel lezen
Gezellige zolder slaapkamer met VELUX dakvenster, houten muren en witte vloer.
Een duurzamer huis creëren? Hier leest u tips om uw wooncomfort te verhogen
Het is in onze tijd meer dan ooit belangrijk om te kunnen wonen in een comfortabel, aangenaam en tegelijk duurzamer huis. U en uw gezin brengen heel wat tijd thuis door en tussen alle drukke werkzaamheden door is uw woonst de plaats om helemaal tot uzelf te komen. Huizen zijn tegenwoordig ook zo ingericht dat u er zich niet alleen kunt ontspannen, maar ook dat u er kunt werken en misschien zelfs sporten. Een eigentijds huis is een totaalpakket van dit alles.
Het volledige artikel lezen
Modern thuiskantoor met VELUX dakvensters en aangrenzende keukenruimte.
De creativiteit stimuleren en productiviteit verhogen op uw home office: tips en tricks
De plaats waar we wonen heeft een grote impact op ons gedrag en ons dagelijks leven. Het is niet te onderschatten hoezeer een woonomgeving u inspireert om tot creatieve ideeën te komen. Natuurlijke elementen zoals daglicht zijn levensnoodzakelijk in uw woning om op elk moment goed te kunnen functioneren. En het goede nieuws is dat u actief in uw woning kunt ingrijpen om uzelf te verwennen en u tegelijk op de top van uw kunnen laat werken. Sinds de coronapandemie is uw thuis immers niet alleen de plaats waar u woont, maar tegelijk ook een home office.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...