Vernieuw uw woonkamer met deze renovatie ideeën

Moderne woonkamer met VELUX dakvensters, uitzicht op de tuin en stijlvolle inrichting.
De woonkamer is de plaats bij uitstek waar u veel tijd wilt doorbrengen om te ontspannen. In de avond kijkt u er gezellig tv, maar overdag is het eveneens een ruimte waar u graag vertoeft. In uw woonkamer voorziet u bijvoorbeeld mooie zitbanken en zorgt u voor een aangename aankleding met vloertapijten en de nodige decoratie. Maar wat te doen als u uw woonkamer een grondige make-over wenst te geven? Hoe gaat u dan te werk? In dit artikel leggen we het voor u uit.

Een doordacht ingerichte woonkamer verhoogt de waarde van uw woning

Zet voor uzelf op een rij hoe de ideale woonkamer voor u eruitziet. Wat heeft u nodig en wat zijn uw wensen? Heeft u een groot gezin, dan moet u meer zitruimte voorzien dan wanneer u met z’n tweeën of alleen bent. Denk bij een investering in de renovatie van een woonkamer ook altijd aan de lange termijn. Een goede investering is er een die de waarde van uw woning laat stijgen en die zorgt voor een levenslang gezond woonklimaat.

Wordt het een grote en overzichtelijke woonkamer die desgewenst verbonden is met een open keuken? Of een ruime woonkamer die in verschillende zones is ingedeeld? Dit zijn concepten die momenteel goed in de markt liggen.

Gaat u voor een grondige renovatie? Zorg dan voor een goede verbinding tussen binnen en buiten. Een mooi uitzicht op een tuin of een terras doet wonderen voor uw mentale en fysieke gezondheid. Dankzij een uitzicht naar buiten komen uw ogen tot rust. Geen overbodige luxe, in tijden waarin we maar al te vaak naar het scherm van onze laptop of onze smartphone kijken.

Belangrijke punten
  • Elke kamer lijkt groter als er een dakvenster geplaatst is, zo ook de woonkamer.
  • Een goede investering in dakvensters is er een die de waarde van uw woning laat stijgen en die zorgt voor een levenslang gezond woonklimaat.
  • Gaat u voor een grondige renovatie, dan raden we u aan om op enkele punten geen compromissen te sluiten.

Een riante hoeveelheid natuurlijk daglicht is een must in de woonkamer

Voldoende natuurlijk daglicht is een must. Hierbij raden we dakvensters of platdakvensters aan, omdat deze voor een maximale spreiding van natuurlijk daglicht zorgen. Elke kamer lijkt groter als er een dakvenster geplaatst is. Bovendien zijn dakvensters ideaal om de woonkamer op een continue manier te ventileren. Zo dragen ze bij tot een actieve en gezonde houding.

Denk bij een investering in de renovatie van een woonkamer ook altijd aan de lange termijn. Een goede investering is er een die de waarde van uw woning laat stijgen en die zorgt voor een levenslang gezond woonklimaat."

Verduistering is eveneens belangrijk bij dakvensters

Zorg voor voldoende verduistering en afsluiting voor de dakvensters. Op een zomerdag houdt u de warmte buiten dankzij gemotoriseerde rolluiken bijvoorbeeld.

Kies voor een renovatie van uw woonkamer verder steeds voor duurzame materialen. Waar nodig kunt u een tweedehands of vintage meubel of decoratiestuk een plaats geven. Dit zorgt voor een extra authentiek karakter. Een tweedehands stuk in een strakke en moderne omgeving plaatsen zorgt voor een mooi contrast. Een uitgesproken rustieke inrichting is evergreen, terwijl een strakke look eveneens perfect opgaat voor een woonkamer.

Bereken hoeveel de renovatie van uw woonkamer u kost

Bij een verbouwing van een woonkamer moet u rekenen op een prijs tussen € 100 en € 200 per m² of € 300 en € 400 per m³. Het uurloon van een aannemer ligt veelal tussen € 35 en € 55 per uur. Wanneer aan het uiterlijk van de woning niets verandert, is het niet nodig om een bouwaanvraag in te dienen.

Bent u op zoek naar een geschikte partner voor de totaalrenovatie van uw woonkamer? Neem dan contact op met een installateur via ons VELUX Pro koppelingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Lichte zolder thuiskantoor met open VELUX dakvenster, naaigedeelte en planten.
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Gezellige woonkamer met familie en speelgoed, verlicht door natuurlijk licht van een VELUX dakvenster.
Hoe energie besparen in uw woning? Lees onze tips en tricks
Wenst u energie te besparen voor het milieu en om de kosten van uw energiefactuur te drukken? Lees hier tips om energie te besparen.
Het volledige artikel lezen
Serene thuiskantoor met VELUX dakvenster en planken met planten.
Een gezond huis, een gezonde levensstijl
U brengt – vooral ’s winters – veel tijd door binnenshuis. Lees hier onze tips om van uw woning een gezonde oase van daglicht en lucht te maken.
Het volledige artikel lezen
Professionele installateur die een VELUX dakvenster plaatst vanuit een binnenperspectief.
De vijf stappen om een dakvenster te installeren
Bent u overtuigd van de vele voordelen van natuurlijk daglicht, maar ziet u het plaatsen van een dakvenster toch niet helemaal zitten? Denk bij het plaatsen van een dakvenster evenwel niet aan de typische renovatie met veel stof en vuil. Een vensterinstallatie door VELUX is een eenvoudig huisverbeteringsproject dat gewoonlijk één of twee dagen in beslag neemt. 
Het volledige artikel lezen
Language is changing...