Een uitbouw aan uw woning is pas compleet met een dakvenster

Moderne keuken met VELUX dakvenster, mensen rond het eiland, plant, boeken en kunst.
Woninguitbreidingen zijn vaak een ideale oplossing om bijkomende ruimte voor een keuken of woonkamer te creëren. Wat de grootte van de uitbouw ook is, het is belangrijk om voor voldoende natuurlijk daglicht te zorgen. VELUX heeft voor elke soort uitbouw dakvensters die uw ruimte voorzien van natuurlijk daglicht, een gezond leefklimaat en de nodige sfeer. Natuurlijk daglicht zorgt voor een aangename omgeving en is goed voor lichaam en geest.

Dakvensters voor elke nieuwe woninguitbreiding

Voor elke soort uitbouw hebben we bij VELUX een gepast dakvenster. Overweeg vroeg in het planningsproces wat voor soort dakvensters u wilt. Als u moeite heeft met het vinden van de juiste dakvensteroplossing voor uw uitbouw, neem dan contact met ons op om de beste optie voor u te bespreken met onze daglicht adviseurs.

Productpakketten van dakramen en elektronica

Gemotoriseerde VELUX dakvensters, elektrisch of op zonne-energie, zijn een geweldige aanwinst voor uw keukenuitbouw. Met een muurschakelaar kunt u ze met één druk op de knop openen en sluiten om de ruimte tijdens en na het koken te ventileren. Gemotoriseerde dakvensters zijn voorzien van regensensoren en sluiten de ramen automatisch als het begint te regenen.

Belangrijke punten
  • Gemotoriseerde VELUX dakvensters, elektrisch of op zonne-energie, zijn een geweldige aanwinst voor uw keukenuitbouw.
  • Voor elke soort uitbouw hebben we bij VELUX een gepast dakvenster.
  • Natuurlijk daglicht zorgt voor een aangename omgeving en is goed voor lichaam en geest.

Persoonlijke schema’s om de ruimte te ventileren

In combinatie met de VELUX App Control maakt u persoonlijke schema's om de ruimte te ventileren. U kunt uw elektrische of op zonne-energie werkende VELUX dakvensters snel controleren en bedienen vanaf uw smartphone – zelfs als u niet thuis bent.

Een vochtbestendige afwerking voor dakvensters in een keuken

Als u de binnenafwerking overweegt, ga dan voor vochtbestendige en onderhoudsvrije witte polyurethaan dakvensters.

Uw dak blootstellen aan zonlicht is goed, maar het is ook belangrijk na te denken over hoe u het daglicht en de temperatuur in uw uitbouw het hele jaar door kunt regelen. Overweeg dus om lichttemperende zonneschermen toe te voegen die daglicht binnenlaten en een comfortabel binnenklimaat behouden. Deze oplossingen kunnen elektrisch of op zonne-energie worden bediend voor een eenvoudig gebruik.

Bekijk op onze website voorbeelden van geslaagde uitbouwen aan woningen. Op de foto’s ziet u de situatie voor er een dakvenster geplaatst werd en nadat er een dakvenster geplaatst werd.

"Overweeg het toevoegen van lichttemperende zonneschermen die daglicht binnenlaten en uw binnenklimaat comfortabel te houden. Al deze oplossingen kunt u automatisch op zonne-energie laten werken."

Uitbouw met dakvenster voor plat dak

Als u een uitbreiding met plat dak plant, bestaat het risico dat u minder natuurlijke lichtinval in de bestaande ruimte krijgt. Dit maakt daglicht via het dak nog belangrijker. Profiteer van alle voordelen van een platdakvenster. Bekijk de nieuwe generatie VELUX platdakvensters met gebogen glas of vlak glas.

Net als onze dakvensters voor hellende daken zijn ook platdakvensters met glazen afwerking verkrijgbaar in een gemotoriseerde versie – om uw uitbouw in een oogwenk te verluchten.

Begin op tijd met het plannen van uw project

Schakel mensen in die u kunnen helpen bij het realiseren van uw droom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een architect of een aannemer. Zij stellen voor u een concreet plan op. Op basis hiervan beslist u of de uitbouw strookt met uw wensen. U brengt in samenspraak met de architect eventueel wijzigingen aan. In dit plan staat de architect ook stil bij de plaatsing van platdakvensters of dakvensters, die zorgen voor een natuurlijke lichtinval.

Contacteer VELUX voor meer informatie over de beste dakvensters in een uitbouw

Een dakvenster is dus ideaal om meer daglicht in uw uitbouw te creëren. De kosten van een dakvenster in een uitbouw? Bezoek onze VELUX Pro dienst en neem contact op met een gekwalificeerde installateur!

Gerelateerde artikelen

Moderne eetkamer met VELUX dakvenster, eiland met patroon en gemengde zitplaatsen.
Breid uw woning uit met een heldere aanbouw
De ideale woning vinden in de huidige huizenmarkt is vaak een onmogelijke opdracht. Veel gezinnen dromen van een instapklare woning, maar heeft u al eens stilgestaan bij de voordelen van een woning die u zelf uitbreidt? Op deze manier kunt u een woning kopen die perfect binnen uw budget past en geleidelijk de ruimte uitbreiden. Een aanbouw of uitbouw is daarbij een goede oplossing om meer ruimte te creëren bij een gesloten bebouwing of bij een half open bebouwing. Met een uitbouw creëert u bijvoorbeeld een verbinding tussen een woonkamer en een keuken.
Het volledige artikel lezen
Binnenhuisarchitect die kiest uit kleurstalen en materialen voor een project.
Stappenplan voor het realiseren van een uitbouw aan uw woning
Wilt u meer plaats voor uw gezin? Of heeft u een woning gekocht die u graag wilt uitbreiden? Goed idee! Koopt u een bestaande woning en zorgt u voor een uitbouw, dan heeft u namelijk meer ruimte voor u en uw gezin. Bovendien krijgt uw woning zo een nieuw gedeelte, dat perfect voldoet aan alle moderne vereisten qua isolatie en verwarming.
Het volledige artikel lezen
Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Lichte zolder thuiskantoor met open VELUX dakvenster, naaigedeelte en planten.
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Serene thuiskantoor met VELUX dakvenster en planken met planten.
Een gezond huis, een gezonde levensstijl
U brengt – vooral ’s winters – veel tijd door binnenshuis. Lees hier onze tips om van uw woning een gezonde oase van daglicht en lucht te maken.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...