Hoe creëert u een leuke kamer voor uw kinderen? Ideeën voor de inrichting van een kinderkamer

Zolder speelkamer met natuurlijk licht van VELUX dakvensters, tipi en gezellige zitplaatsen.
Wanneer u een kinderkamer in uw woning inricht, zijn er veel dingen waar u aan moet denken. Het meest belangrijke uitgangspunt is zonder twijfel dat een kinderkamer een gezonde en goed verluchte omgeving moet zijn, waarin uw kind kan opgroeien, leren en spelen. Hoe kunt u op de best mogelijke manier een kinderkamer voor uw oogappels voorzien? De aanwezigheid van natuurlijk daglicht is daarbij heel belangrijk. Een kind moet in een kinderkamer een paradijs voor zich hebben, waarin het kan spelen, leren en rusten. Voor uw kind is een kinderkamer dan ook een echte veilige haven, waar het zich thuis en geborgen voelt. Tegelijk moet een kinderkamer vrolijk en levendig zijn. Ook daarbij helpt natuurlijk daglicht!

Natuurlijk daglicht versterkt de kleuren in de kinderkamer

Een kinderkamer komt pas tot zijn recht als deze in leuke kleuren geschilderd is. Muurstickers of vrolijk behang zijn een leuk idee. Natuurlijk daglicht laat deze elementen in uw kinderkamer nog meer tot leven brengen.

Daglicht verbindt het binnen- en buitenleven

Wat is er nu heerlijker voor een kind om vanuit het bed naar voorbijdrijvende wolken te kijken? Zowel voor een pasgeboren baby als voor een opgroeiende tiener blijft natuurlijk daglicht belangrijk. Denk maar aan studie-uren die ze doorbrengen op hun slaapkamer tijdens de blokperiode. Studeren gaat beter in een ruimte met helder natuurlijk daglicht.

Een dakvenster laat u bovendien toe de kamer gemakkelijk te luchten. Frisse lucht is namelijk even belangrijk in een kinderkamer. Hierdoor groeit uw kind gezond op en staat het elke morgen fit op. Studeren gaat vlotter als u dit in een luchtige kamer doet.

Belangrijke punten
  • Leuke verlichting in de kinderkamer vult het natuurlijk daglicht ’s avonds perfect aan.
  • Een dakvenster en natuurlijk daglicht zorgen voor een gezond klimaat binnenshuis, wat dan weer een deugddoende slaap ’s avonds stimuleert.
  • Voor de ogen is natuurlijk daglicht belangrijk. Dit is belangrijk in een tijd waarin een smartphone vaak de aandacht naar zich toe trekt.

Het is voor een kind heerlijk ontwaken in natuurlijk daglicht

Verder zorgt een dakvenster en natuurlijk daglicht ook voor een gezond klimaat binnenshuis, wat een deugddoende slaap ’s avonds stimuleert. Het is bovendien heerlijk ontwaken in natuurlijk daglicht. Een kind voelt zich meteen klaar voor een nieuwe dag vol uitdagingen.

Voor de ogen is natuurlijk daglicht belangrijk. Dit is essentieel in een tijd waarin een smartphone vaak de focus trekt. Daglicht zorgt voor de nodige vitamine D voor kinderen en volwassenen.

"Lucht binnenshuis kan tot vijf keer meer vervuild zijn dan de buitenlucht. Door gebruik te maken van een dakvenster kunt u de kinderkamer op verschillende manieren luchten. U kunt een venster open kantelen of de ventilatieklep openen."

Andere tips voor het inrichten van een kinderkamer

Meer tips voor een slimme inrichting van uw kinderkamer:

  • Gebruik meubelen uit natuurlijke materialen.
  • Beperk de hoeveelheid plastic speelgoed en overweeg meer ecologische alternatieven.
  • Houd de ruimte netjes en schoon, en ruim regelmatig op.
  • Leuke verlichting in de kinderkamer vult het natuurlijk daglicht ’s avonds perfect aan.

Het belang van een goede ventilatie en de gezondheid van uw kind

Lucht binnenshuis kan tot vijf keer meer vervuild zijn dan de buitenlucht. Door gebruik te maken van een dakraam kunt u de kinderkamer op verschillende manieren luchten. U kunt een dakvenster open kantelen of de ventilatieklep openen. Ideaal om continu de lucht te verversen en uw kind in een gezonde omgeving te laten opgroeien. Dankzij onze dakvensters geniet u dus ook binnen een beetje van de buitenlucht.

Contacteer een VELUX Pro installateur voor meer informatie

Om meer inspiratie op te doen, kunt u voorbeelden bekijken van kinderkamers op onze website. Wenst u graag nog meer informatie, dan kunt u ook een afspraak maken met een installateur via ons VELUX Pro dienst. We helpen u graag met de keuze voor het juiste dakraam voor uw kinderkamer. Op onze website vindt u ook talrijke voorbeelden van geslaagde projecten.

Gerelateerde artikelen

Tienerkamer met oranje muur, foto's, tekeningen en een VELUX dakvenster.
3 redenen om uw kinderkamer in te richten met daglicht
De kinderkamer is een kamer die in de loop van de tijd evolueert. Een kamer voor de allerkleinsten evolueert naar een heuse tienerstudio. Eén van de elementen die niet verandert is het gebruik van natuurlijk daglicht. Haal het buitenleven naar binnen met daglicht van bovenaf. Daglicht heeft vele voordelen voor kinderen. Het stimuleert gezonde groei, bevordert ooggezondheid en reguleert slaap.
Het volledige artikel lezen
Modern thuiskantoor met VELUX dakvensters en aangrenzende keukenruimte.
De creativiteit stimuleren en productiviteit verhogen op uw home office: tips en tricks
De plaats waar we wonen heeft een grote impact op ons gedrag en ons dagelijks leven. Het is niet te onderschatten hoezeer een woonomgeving u inspireert om tot creatieve ideeën te komen. Natuurlijke elementen zoals daglicht zijn levensnoodzakelijk in uw woning om op elk moment goed te kunnen functioneren. En het goede nieuws is dat u actief in uw woning kunt ingrijpen om uzelf te verwennen en u tegelijk op de top van uw kunnen laat werken. Sinds de coronapandemie is uw thuis immers niet alleen de plaats waar u woont, maar tegelijk ook een home office.
Het volledige artikel lezen
Gezellige zolder slaapkamer met VELUX dakvenster, houten muren en witte vloer.
Een duurzamer huis creëren? Hier leest u tips om uw wooncomfort te verhogen
Het is in onze tijd meer dan ooit belangrijk om te kunnen wonen in een comfortabel, aangenaam en tegelijk duurzamer huis. U en uw gezin brengen heel wat tijd thuis door en tussen alle drukke werkzaamheden door is uw woonst de plaats om helemaal tot uzelf te komen. Huizen zijn tegenwoordig ook zo ingericht dat u er zich niet alleen kunt ontspannen, maar ook dat u er kunt werken en misschien zelfs sporten. Een eigentijds huis is een totaalpakket van dit alles.
Het volledige artikel lezen
Sereen slaapkamer met bed, kunst, planten en natuurlijk licht van VELUX dakvensters.
Met Smart Home technologie het leefklimaat in uw woning verbeteren
Een goed leefklimaat binnen is een must voor uw gezondheid. Moderne technologie kan een ongelooflijke hulp zijn om tot een goede klimaatbeheersing in huis te komen. In dit artikel leggen we uit waarom een goed binnenklimaat belangrijk is en welke slimme Smart Home oplossingen u kunt gebruiken om het binnenklimaat op te volgen en te verbeteren.
Het volledige artikel lezen
Gezellige zolder slaapkamer met VELUX dakvensters en minimalistische inrichting.
Laat het interieur van uw woning stralen dankzij natuurlijk daglicht
Natuurlijk zon- en daglicht is ideaal om het interieur van uw woning te laten stralen. Waar natuurlijk daglicht binnenvalt, is het aangenaam wonen. Bovendien geniet u met natuurlijk daglicht van de vele mentale en fysieke voordelen die dit licht te bieden heeft.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...