Hoe creëert u een leuke kamer voor uw kinderen? Ideeën voor de inrichting van een kinderkamer

A colourful kids room with two girls paying on the ground
Wanneer u een kinderkamer in uw woning inricht, zijn er veel dingen waar u aan moet denken. Het meest belangrijke uitgangspunt is zonder twijfel dat een kinderkamer een gezonde en goed verluchte omgeving moet zijn, waarin uw kind kan opgroeien, leren en spelen. Hoe kunt u op de best mogelijke manier een kinderkamer voor uw oogappels voorzien? De aanwezigheid van natuurlijk daglicht is daarbij heel belangrijk. Een kind moet in een kinderkamer een paradijs voor zich hebben, waarin het kan spelen, leren en rusten. Voor uw kind is een kinderkamer dan ook een echte veilige haven, waar het zich thuis en geborgen voelt. Tegelijk moet een kinderkamer vrolijk en levendig zijn. Ook daarbij helpt natuurlijk daglicht!

Natuurlijk daglicht versterkt de kleuren in de kinderkamer

Een kinderkamer komt pas tot zijn recht als deze in leuke kleuren geschilderd is. Muurstickers of vrolijk behang zijn een leuk idee. Natuurlijk daglicht laat deze elementen in uw kinderkamer nog meer tot leven brengen.

Daglicht verbindt het binnen- en buitenleven

Wat is er nu heerlijker voor een kind om vanuit het bed naar voorbijdrijvende wolken te kijken? Zowel voor een pasgeboren baby als voor een opgroeiende tiener blijft natuurlijk daglicht belangrijk. Denk maar aan studie-uren die ze doorbrengen op hun slaapkamer tijdens de blokperiode. Studeren gaat beter in een ruimte met helder natuurlijk daglicht.

Een dakvenster laat u bovendien toe de kamer gemakkelijk te luchten. Frisse lucht is namelijk even belangrijk in een kinderkamer. Hierdoor groeit uw kind gezond op en staat het elke morgen fit op. Studeren gaat vlotter als u dit in een luchtige kamer doet.

Belangrijke punten
  • Leuke verlichting in de kinderkamer vult het natuurlijk daglicht ’s avonds perfect aan.
  • Een dakvenster en natuurlijk daglicht zorgen voor een gezond klimaat binnenshuis, wat dan weer een deugddoende slaap ’s avonds stimuleert.
  • Voor de ogen is natuurlijk daglicht belangrijk. Dit is belangrijk in een tijd waarin een smartphone vaak de aandacht naar zich toe trekt.

Het is voor een kind heerlijk ontwaken in natuurlijk daglicht

Verder zorgt een dakvenster en natuurlijk daglicht ook voor een gezond klimaat binnenshuis, wat een deugddoende slaap ’s avonds stimuleert. Het is bovendien heerlijk ontwaken in natuurlijk daglicht. Een kind voelt zich meteen klaar voor een nieuwe dag vol uitdagingen.

Voor de ogen is natuurlijk daglicht belangrijk. Dit is essentieel in een tijd waarin een smartphone vaak de focus trekt. Daglicht zorgt voor de nodige vitamine D voor kinderen en volwassenen.

"Lucht binnenshuis kan tot vijf keer meer vervuild zijn dan de buitenlucht. Door gebruik te maken van een dakvenster kunt u de kinderkamer op verschillende manieren luchten. U kunt een venster open kantelen of de ventilatieklep openen."

Andere tips voor het inrichten van een kinderkamer

Meer tips voor een slimme inrichting van uw kinderkamer:

  • Gebruik meubelen uit natuurlijke materialen.
  • Beperk de hoeveelheid plastic speelgoed en overweeg meer ecologische alternatieven.
  • Houd de ruimte netjes en schoon, en ruim regelmatig op.
  • Leuke verlichting in de kinderkamer vult het natuurlijk daglicht ’s avonds perfect aan.

Het belang van een goede ventilatie en de gezondheid van uw kind

Lucht binnenshuis kan tot vijf keer meer vervuild zijn dan de buitenlucht. Door gebruik te maken van een dakraam kunt u de kinderkamer op verschillende manieren luchten. U kunt een dakvenster open kantelen of de ventilatieklep openen. Ideaal om continu de lucht te verversen en uw kind in een gezonde omgeving te laten opgroeien. Dankzij onze dakvensters geniet u dus ook binnen een beetje van de buitenlucht.

Contacteer een VELUX Pro installateur voor meer informatie

Om meer inspiratie op te doen, kunt u voorbeelden bekijken van kinderkamers op onze website. Wenst u graag nog meer informatie, dan kunt u ook een afspraak maken met een installateur via ons VELUX Pro dienst. We helpen u graag met de keuze voor het juiste dakraam voor uw kinderkamer. Op onze website vindt u ook talrijke voorbeelden van geslaagde projecten.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...