3 redenen om uw kinderkamer in te richten met daglicht

Two kids on the ground looking at the laptop
De kinderkamer is een kamer die in de loop van de tijd evolueert. Een kamer voor de allerkleinsten evolueert naar een heuse tienerstudio. Eén van de elementen die niet verandert is het gebruik van natuurlijk daglicht. Haal het buitenleven naar binnen met daglicht van bovenaf. Daglicht heeft vele voordelen voor kinderen. Het stimuleert gezonde groei, bevordert ooggezondheid en reguleert slaap. Eén van de manieren om natuurlijk daglicht naar binnen te halen is via een dakvenster. Zie het als een portaal naar de fantasiewereld van uw kinderen. Er zijn diverse oplossingen van VELUX die een kinderkamer doen omtoveren tot een creatieve en leergierige omgeving, met een groot volume aan daglicht en uitzicht die hieraan bijdraagt. Zorg ervoor dat u een dakvenster kiest die samen met de inbouwspots, of andere lampen, de kamer perfect belicht. Of het nu winter of zomer is, uw kind zal de kamer als een gelukkige en gezonde omgeving ervaren.

Voordelen van het gebruik van natuurlijk daglicht

  1. Het simuleert gezonde groei. Hoewel het waar is dat de binnenlucht soms meer vervuild is dan de buitenlucht, is dit nog meer het geval in slaapkamers, waar speelgoed, knuffels, boeken en andere kinderobjecten stof vasthouden en stoffen afgeven die schadelijk zijn voor de gezondheid. Door frisse en gezonde lucht in een kamer te brengen, kunnen kinderen gezond opgroeien omdat het voorkomt dat ze muffe lucht inademen en de gevolgen die daarmee gepaard gaan: vermoeidheid, migraine, ademhalingsmoeilijkheden, enzovoort.
  2. Het verbetert slaap: Een goed verlichte slaapkamer helpt uw kinderen een goede routine te ontwikkelen: rustige nachten om hun batterij op te laden en nieuwe dagen vol spelen, activiteiten en studie. Daglicht reguleert de biologische klok van uw kind, zodat het een slaap- en wakker ritme ontwikkeld. Overdag met veel zonlicht voor extra energie, 's avonds verduisterend voor een goede nachtrust.
  3. Het beschermt gezichtsvermogen: Een goede verdeling van het daglicht in de ruimte betekent ook goed zicht tijdens de verschillende activiteiten van spelen in de slaapkamer. Voorkom oogvermoeidheid dat vaak door kunstmatig licht wordt veroorzaakt. Ontwikkel gezonde ogen die de hele dag worden voorzien van natuurlijk daglicht.
Belangrijke punten
  • VELUX biedt vele oplossingen voor het naar binnen halen van natuurlijk daglicht.
  • Daglicht heeft vele voordelen voor kinderen. Het stimuleert gezonde groei, bevordert ooggezondheid en reguleert slaap.
  • Met VELUX ACTIVE regelt u zelf het klimaat in de kinderkamer. Zo blijven de waardes precies zoals u bepaald heeft voor een gezond binnenklimaat.

Herontwerp uw kinderkamer met behulp van dakvensters

VELUX heeft een uitgebreid productgamma inclusief wentelende en uitzetbare dakvensters, balkonvensters, doorstap naar terras en dakvensters met een speciale functie. Met deze oplossingen haalt u het daglicht en buitenleven naar binnen in uw kinderkamer.

Zorg voor daglicht, frisse lucht en een gevoel van meer ruimte in uw kinderkamer middels dakvensters. Ontdek alle oplossingen.

3in1 dakvenster

Vergroot het gevoel van ruimte voor uw kinderen met de 3in1 dakvensters: twee wentelende vensters en één middelste vast venster. Haal enorm veel daglicht in huis en bevorder de frisse lucht binnen een handomdraai.

Hellende en verticale dakvenstercombinaties

Door VELUX dakvensters te combineren creëert u een fantastisch uitzicht en brengt u meer hoogte in de kinderkamer. Meerdere VELUX dakvensters creëren prachtige ruimtes met veel lichtinval en het adembenemende gevoel buiten te zijn.

"Natuurlijk daglicht stimuleert groei, verbetert slaap en zorgt voor een goede ooggezondheid bij kinderen."

Overweeg accessoires om het helemaal af te maken

Kiest naast een dakvenster ook voor prachtige binnengordijnen of buitenbeschermingen.. Hiermee kunt u de hoeveelheid licht in uw kinderkamer goed reguleren. Zowel overdag als voor het slapen gaan.

  • Muggengaas: niemand houdt van insectenbeten, en uw kinderen al helemaal niet. Met een VELUX muggengaas geniet u van de frisse lucht, behoudt u uw uitzicht, maar heeft u geen last van insecten. Eenvoudig te monteren en te bedienen.
  • Het VELUX verduisterende rolgordijn voorkomt lichtinval zodat uw kind dag en nacht kan doorslapen, en is daarom ideaal voor slaapkamers.
  • Plisségordijn: Deze decoratieve oplossing zorgt voor zowel verduistering als isolatie en is daardoor ideaal voor uw kinderkamer.

VELUX ACTIVE

Regel zelf het klimaat in de kinderkamer met VELUX ACTIVE. Dit systeem werkt via een app, waarmee temperatuur, vochtigheid en CO2 in de kinderkamer continue worden gemeten. Wanneer dit bepaalde waardes overschrijdt, activeert het automatisch het openen van uw dakvenster om terug te keren naar de ideale waarden. Zo heeft u kind niet alleen iets om mee te spelen, maar creëert u ook een gezonde en gelukkige omgeving.

Heeft u hulp of advies nodig voor de installatie van een VELUX dakvenster in combinatie met een VELUX ACTIVE systeem? Neem dan contact op met een gekwalificeerde installateur via de VELUX Pro dienst. Zij geven u een persoonlijk advies; zo geniet uw kind straks heerlijk van de nachtrust op een gezonde manier.

Gerelateerde artikelen

A colourful kids room with two girls paying on the ground
Hoe creëert u een leuke kamer voor uw kinderen? Ideeën voor de inrichting van een kinderkamer
Wanneer u een kinderkamer in uw woning inricht, zijn er veel dingen waar u aan moet denken. Het meest belangrijke uitgangspunt is zonder twijfel dat een kinderkamer een gezonde en goed verluchte omgeving moet zijn, waarin uw kind kan opgroeien, leren en spelen. Hoe kunt u op de best mogelijke manier een kinderkamer voor uw oogappels voorzien? De aanwezigheid van natuurlijk daglicht is daarbij heel belangrijk.
Het volledige artikel lezen
A man sitting at a desk and reading a book.
Een duurzamer huis creëren? Hier leest u tips om uw wooncomfort te verhogen
Het is in onze tijd meer dan ooit belangrijk om te kunnen wonen in een comfortabel, aangenaam en tegelijk duurzamer huis. U en uw gezin brengen heel wat tijd thuis door en tussen alle drukke werkzaamheden door is uw woonst de plaats om helemaal tot uzelf te komen. Huizen zijn tegenwoordig ook zo ingericht dat u er zich niet alleen kunt ontspannen, maar ook dat u er kunt werken en misschien zelfs sporten. Een eigentijds huis is een totaalpakket van dit alles.
Het volledige artikel lezen
A bright living room space in the white painted attic with roof windows
De juiste lichtinval geeft uw huis extra cachet
Wilt u graag de architectuur van uw huis een extra cachet geven, dan maakt u gebruik van natuurlijk daglicht.
Het volledige artikel lezen
Woman standing by the roof window and holding a top handle
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...