Maak van uw zolder een volwaardige ruimte met dakvensters

Wenst u in uw zolder een dakvenster te plaatsen? Goed idee! Zo haalt u meer daglicht in huis en krijgt u het effect van een uitgebreide zolder met een riant panorama. Zolderruimtes kunnen voor heel wat woonfuncties gebruikt worden. Zo kunt u van uw zolder een slaapkamer maken, maar ook een woonkamer of een combinatie van beide. Een speelkamer of home office is eveneens een perfecte functie voor een zolderruimte. Ook al is uw bestaande zolderruimte naar uw wens ingericht, dan nog zijn er veel manieren om de inrichting en het functioneren ervan te verbeteren. Een van de meest eenvoudige manieren om een zolder een volledige transformatie te geven, is om voor meer natuurlijk daglicht te kiezen. Gelukkig is het geen moeilijke ingreep om met behulp van een dakvenster voor meer natuurlijk daglicht in uw zolder te zorgen.

Plaats eerst dakvensters en richt daarna de zolder in

Zorg ervoor dat u de nodige dakvensters en -oplossingen geplaatst heeft vooraleer u de zolder in gebruik neemt. Heeft u een goed zicht op de indeling van uw zolder, dan kunt u hierdoor tijd en geld besparen. Plaatst u meerdere dakvensters, dan kunt u later nog beslissen om de zolder op te delen in kamers, waarbij elke kamer dan bijvoorbeeld zijn eigen dakvenster heeft.
Belangrijke punten
  • U kunt van uw zolder een slaapkamer maken, maar ook een woonkamer of een combinatie van beide. In dat laatste geval krijgt u het heerlijke effect van in een ruim appartement te wonen.
  • Zorg ervoor dat u de nodige dakvensters en -oplossingen geplaatst heeft vooraleer u de zolder in gebruik neemt.
  • Een VELUX 3in1 dakvenster staat garant voor een echt woweffect.

Redenen waarom natuurlijk daglicht fundamenteel is in uw zolder en welke oplossingen u kunt kiezen

Meer daglicht

Dakvensters brengen tot twee keer meer daglicht binnen dan gevelvensters met een gelijk oppervlak. Dit betekent dat u het grootste deel van de dag het zonlicht in uw ruimte gewoon uit kunt laten. Een leuke besparing op de energiefactuur, nietwaar? Bovendien komt daglicht op een natuurlijke manier binnen via dakvensters. De stand van de zon verandert gedurende de dag, wat zorgt voor verschillen in het binnenvallen en de intensiteit van daglicht. Deze veranderende lichtinval en lichtintensiteit ondersteunt ons circadiaanse ritme en stimuleert de productie van serotonine in uw lichaam. Hierdoor slaapt u beter en wordt u heerlijk uitgerust wakker. Dit heeft dan weer heel wat voordelen voor uw mentale en fysieke gezondheid. U gaat bijvoorbeeld helder denken in een ruimte die ook geniet van helder daglicht.

23 procent meer daglicht dankzij dakvensters

Een VELUX 3in1 dakvenster is zo ontworpen dat de hoeveelheid natuurlijk daglicht die in een ruimte binnenvalt zo groot mogelijk is. Extra smalle profielen zorgen ervoor dat het oppervlak aan glas nog groter wordt, zonder dat het venster aan stevigheid verliest. We spreken over 23 procent meer daglicht in vergelijking met drie klassieke VELUX vensters die naast elkaar geplaatst zijn. Een 3in1 dakvenster staat dan ook garant voor een echt wow-effect.

Zorg voor meer bruikbare ruimte

De VELUX 3in1 of 2in1 oplossing zorgt ervoor dat uw ruimte groter aanvoelt. De bruikbare ruimte die hierbij wordt gecreëerd onder het dakvenster is dan ook een perfecte plaats om bijvoorbeeld een opbergkast of een bureau plaatsen.

"Dakvensters brengen tot twee keer meer daglicht binnen dan gevelvensters met een gelijk oppervlak. Dit betekent dat u het grootste deel van de dag het daglicht gewoon uit kunt laten."

VELUX balkonvenster

Een VELUX balkonvenster is een andere interessante mogelijkheid. Dit is een dakvenster met een uitbouw in de vorm van een balkon. Het bovenste deel opent met een handgreep onderaan zoals een klassiek dakvenster, waardoor u ook maximaal van de plaats bij het venster geniet van een heerlijk uitzicht met genoeg frisse lucht en daglicht.

VELUX dakvenster met een handgreep onderaan

Het VELUX dakvenster met een handgreep onderaan is dan weer een perfecte keuze voor zolderverbouwingen. Zij wordt bediend met de elegante handgreep, zodat u van een vrij uitzicht naar buiten kunt genieten. Dit geeft een volledig en open zicht op de horizon en maximaliseert de hoeveelheid natuurlijk daglicht die binnenkomt.

Meer uitzicht

Vergroot het uitzicht vanuit uw zolder en breng meer van buiten naar binnen met de indrukwekkende extra breedte van de 2in1 en 3in1 dakvensters. Met meerdere vensters in één frame is dit unieke ontwerp de gemakkelijkste en snelste manier om van een breed uitzicht naar buiten te genieten. De slanke profielen zorgen voor een strakke, elegante look die de hoeveelheid natuurlijk licht die de ruimte binnenkomt maximaliseert.

Bespreek uw wensen met een installateur

Een dakvenster verandert uw zolder in een handomdraai en brengt ook veel meer daglicht in uw huis. Denk eraan uw VELUX dakvensters uit te rusten met VELUX binnengordijnen en buitenbeschermingen om het daglicht en de warmte in uw ruimte te beheren. Neem contact op met een installateur via onze VELUX Pro service om de verschillende opties te bespreken.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...