Maak van uw zolder een volwaardige ruimte met dakvensters

Moderne zolder eetruimte met VELUX dakvensters en chique inrichting.
Wenst u in uw zolder een dakvenster te plaatsen? Goed idee! Zo haalt u meer daglicht in huis en krijgt u het effect van een uitgebreide zolder met een riant panorama. Zolderruimtes kunnen voor heel wat woonfuncties gebruikt worden. Zo kunt u van uw zolder een slaapkamer maken, maar ook een woonkamer of een combinatie van beide. Een speelkamer of home office is eveneens een perfecte functie voor een zolderruimte. Ook al is uw bestaande zolderruimte naar uw wens ingericht, dan nog zijn er veel manieren om de inrichting en het functioneren ervan te verbeteren. Een van de meest eenvoudige manieren om een zolder een volledige transformatie te geven, is om voor meer natuurlijk daglicht te kiezen. Gelukkig is het geen moeilijke ingreep om met behulp van een dakvenster voor meer natuurlijk daglicht in uw zolder te zorgen.

Plaats eerst dakvensters en richt daarna de zolder in

Zorg ervoor dat u de nodige dakvensters en -oplossingen geplaatst heeft vooraleer u de zolder in gebruik neemt. Heeft u een goed zicht op de indeling van uw zolder, dan kunt u hierdoor tijd en geld besparen. Plaatst u meerdere dakvensters, dan kunt u later nog beslissen om de zolder op te delen in kamers, waarbij elke kamer dan bijvoorbeeld zijn eigen dakvenster heeft.
Belangrijke punten
  • U kunt van uw zolder een slaapkamer maken, maar ook een woonkamer of een combinatie van beide. In dat laatste geval krijgt u het heerlijke effect van in een ruim appartement te wonen.
  • Zorg ervoor dat u de nodige dakvensters en -oplossingen geplaatst heeft vooraleer u de zolder in gebruik neemt.
  • Een VELUX 3in1 dakvenster staat garant voor een echt woweffect.

Redenen waarom natuurlijk daglicht fundamenteel is in uw zolder en welke oplossingen u kunt kiezen

Meer daglicht

Dakvensters brengen tot twee keer meer daglicht binnen dan gevelvensters met een gelijk oppervlak. Dit betekent dat u het grootste deel van de dag het zonlicht in uw ruimte gewoon uit kunt laten. Een leuke besparing op de energiefactuur, nietwaar? Bovendien komt daglicht op een natuurlijke manier binnen via dakvensters. De stand van de zon verandert gedurende de dag, wat zorgt voor verschillen in het binnenvallen en de intensiteit van daglicht. Deze veranderende lichtinval en lichtintensiteit ondersteunt ons circadiaanse ritme en stimuleert de productie van serotonine in uw lichaam. Hierdoor slaapt u beter en wordt u heerlijk uitgerust wakker. Dit heeft dan weer heel wat voordelen voor uw mentale en fysieke gezondheid. U gaat bijvoorbeeld helder denken in een ruimte die ook geniet van helder daglicht.

23 procent meer daglicht dankzij dakvensters

Een VELUX 3in1 dakvenster is zo ontworpen dat de hoeveelheid natuurlijk daglicht die in een ruimte binnenvalt zo groot mogelijk is. Extra smalle profielen zorgen ervoor dat het oppervlak aan glas nog groter wordt, zonder dat het venster aan stevigheid verliest. We spreken over 23 procent meer daglicht in vergelijking met drie klassieke VELUX vensters die naast elkaar geplaatst zijn. Een 3in1 dakvenster staat dan ook garant voor een echt wow-effect.

Zorg voor meer bruikbare ruimte

De VELUX 3in1 of 2in1 oplossing zorgt ervoor dat uw ruimte groter aanvoelt. De bruikbare ruimte die hierbij wordt gecreëerd onder het dakvenster is dan ook een perfecte plaats om bijvoorbeeld een opbergkast of een bureau plaatsen.

"Dakvensters brengen tot twee keer meer daglicht binnen dan gevelvensters met een gelijk oppervlak. Dit betekent dat u het grootste deel van de dag het daglicht gewoon uit kunt laten."

VELUX balkonvenster

Een VELUX balkonvenster is een andere interessante mogelijkheid. Dit is een dakvenster met een uitbouw in de vorm van een balkon. Het bovenste deel opent met een handgreep onderaan zoals een klassiek dakvenster, waardoor u ook maximaal van de plaats bij het venster geniet van een heerlijk uitzicht met genoeg frisse lucht en daglicht.

VELUX dakvenster met een handgreep onderaan

Het VELUX dakvenster met een handgreep onderaan is dan weer een perfecte keuze voor zolderverbouwingen. Zij wordt bediend met de elegante handgreep, zodat u van een vrij uitzicht naar buiten kunt genieten. Dit geeft een volledig en open zicht op de horizon en maximaliseert de hoeveelheid natuurlijk daglicht die binnenkomt.

Meer uitzicht

Vergroot het uitzicht vanuit uw zolder en breng meer van buiten naar binnen met de indrukwekkende extra breedte van de 2in1 en 3in1 dakvensters. Met meerdere vensters in één frame is dit unieke ontwerp de gemakkelijkste en snelste manier om van een breed uitzicht naar buiten te genieten. De slanke profielen zorgen voor een strakke, elegante look die de hoeveelheid natuurlijk licht die de ruimte binnenkomt maximaliseert.

Bespreek uw wensen met een installateur

Een dakvenster verandert uw zolder in een handomdraai en brengt ook veel meer daglicht in uw huis. Denk eraan uw VELUX dakvensters uit te rusten met VELUX binnengordijnen en buitenbeschermingen om het daglicht en de warmte in uw ruimte te beheren. Neem contact op met een installateur via onze VELUX Pro service om de verschillende opties te bespreken.

Gerelateerde artikelen

Binnenkant van een zolder die gerenoveerd wordt met VELUX dakvensters en bouwgereedschap.
Uw zolder verbouwen: stappenplan voor een geslaagde renovatie
Uw zolder renoveren om de ruimte een doel te geven, is een goed idee om meer uit uw woning te halen. Om te beginnen geniet u van extra ruimte voor een relatief lage prijs. Zo is een zolder renoveren tot zes keer goedkoper dan een uitbouw voorzien met eenzelfde oppervlak.
Het volledige artikel lezen
Moderne, lichte keuken met VELUX dakvenster, houten kasten en eethoek.
De voordelen van het bouwen van een huis? U bepaalt zelf de lichtinval
Bent u klaar om uw eigen woning te bouwen? Dan helpen we u bij VELUX graag met het waarmaken van deze droom. Op onze website vindt u een schat aan informatie over het plannen van een nieuwbouw, het eigenlijke bouwen en het inrichten van het interieur. Bovendien tonen we u interessante testimonials en geven we u op elk moment persoonlijke tips en tricks die u bij uw nieuwbouwproject kunnen helpen.
Het volledige artikel lezen
Serene thuiskantoor met VELUX dakvenster en planken met planten.
Een gezond huis, een gezonde levensstijl
U brengt – vooral ’s winters – veel tijd door binnenshuis. Lees hier onze tips om van uw woning een gezonde oase van daglicht en lucht te maken.
Het volledige artikel lezen
Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Lichte zolder thuiskantoor met open VELUX dakvenster, naaigedeelte en planten.
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...