De voordelen van het bouwen van een huis? U bepaalt zelf de lichtinval

Moderne, lichte keuken met VELUX dakvenster, houten kasten en eethoek.
Bent u klaar om uw eigen woning te bouwen? Dan helpen we u bij VELUX graag met het waarmaken van deze droom. Op onze website vindt u een schat aan informatie over het plannen van een nieuwbouw, het eigenlijke bouwen en het inrichten van het interieur. Bovendien tonen we u interessante testimonials en geven we u op elk moment persoonlijke tips en tricks die u bij uw nieuwbouwproject kunnen helpen.

De vele voordelen van het bouwen van een eigen huis

Wanneer u uw eigen huis bouwt, heeft u de volledige controle over het ontwerp en kunt u de woning maximaal aan uw eigen behoeften en wensen aanpassen. Het kan bovendien op lange termijn goedkoper zijn om een eigen woning te bouwen dan een woning te kopen en deze uitgebreid te verbouwen. Zo maakt u tijdens het bouwproces strategische keuzes en gaat u in fases te werk. Tijdens een nieuwbouw maakt u gebruik van de nieuwste bouwtechnieken, waardoor uw woning bijvoorbeeld perfect geïsoleerd is en volledig met de meest recente regelgeving in orde is.
Belangrijke punten
  • Wanneer u uw eigen huis bouwt, heeft u de volledige controle over het ontwerp en past u de woning maximaal aan uw eigen behoeften en wensen aan.
  • Plan en budgetteer zo goed mogelijk. Er komen altijd onverwachte kosten kijken bij een bouwproject, maar mits een goede opvolging kunt u deze aanzienlijk beperken.
  • Op onze website vindt u een schat aan informatie over het plannen van een nieuwbouw, het eigenlijke bouwen en het inrichten van het interieur.

Spreek met experts over de plaatsing van dakvensters

Om een nieuwbouwproject van a tot z vlot te laten verlopen, doet u best een beroep op zoveel mogelijk hulp van experts. Uw architect staat u van het begin tot het einde bij met raad en daad. Wij helpen u eveneens graag. Onze specialiteit is immers het transformeren van woningen met natuurlijk daglicht en deze expertise delen we graag met u.

Denk al vanaf het begin na over de oriëntatie van het daglicht

Wanneer u met een nieuwbouw van start gaat, is het belangrijk om al zo vroeg mogelijk na te denken over hoe u gebruikmaakt van de lichtinval. Dit is een moeilijke oefening, omdat de woning er nog niet is en omdat u rekening moet houden met heel wat verschillende factoren, zoals de ligging en de draairichting van de zon.

VELUX biedt u heel wat informatie en testimonials voor een perfecte lichtinval

Om op een goed voorbereide manier een gesprek aan te gaan met uw architect of uw bouwfirma raden we u aan om u alvast te verdiepen in de informatie die we op onze website aanbieden, u vindt er een schat aan informatie over natuurlijk daglicht.

"Tijdens een nieuwbouw maakt u gebruik van de nieuwste bouwtechnieken, waardoor uw woning bijvoorbeeld perfect geïsoleerd is en volledig met de meest recente regelgeving in orde is."

Tips voor het bouwen van een huis

Gaat u van start met het bouwen van uw eigen woning, dan geven we u graag deze vijf tips mee:

  1. Plan en budgetteer zo goed mogelijk. Er komen altijd onverwachte kosten kijken bij een bouwproject, maar mits een goede opvolging kunt u deze aanzienlijk beperken.
  2. Kies voor een betrouwbare bouwfirma of architect, die zich goed kan inleven in uw smaak en wensen.
  3. Ga in de eerste plaats voor een energie-efficiënte en duurzame woning. Zo bespaart u op lange termijn heel wat geld. Nadat u een goede basis gerealiseerd heeft, kunt u bijvoorbeeld later een droombadkamer of -keuken realiseren.
  4. Sta al tijdens de planningsfase stil bij de lichtinval en maak maximaal gebruik van de mogelijkheden van natuurlijk daglicht.
  5. Communiceer duidelijk met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat alles volgens uw plan verloopt.

Om u goed te laten informeren, kan u contact opnemen met een gekwalificeerde installateur bij u in de buurt via onze VELUX Pro service. Wij helpen u graag aan een overzicht van de verschillende dakvensters en dakvensteropties voor uw nieuwbouwproject.

Gerelateerde artikelen

Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Serene thuiskantoor met VELUX dakvenster en planken met planten.
Een gezond huis, een gezonde levensstijl
U brengt – vooral ’s winters – veel tijd door binnenshuis. Lees hier onze tips om van uw woning een gezonde oase van daglicht en lucht te maken.
Het volledige artikel lezen
An installer making measurements on the roof.
De vijf stappen om een dakvenster te installeren
Bent u overtuigd van de vele voordelen van natuurlijk daglicht, maar ziet u het plaatsen van een dakvenster toch niet helemaal zitten? Denk bij het plaatsen van een dakvenster evenwel niet aan de typische renovatie met veel stof en vuil. Een vensterinstallatie door VELUX is een eenvoudig huisverbeteringsproject dat gewoonlijk één of twee dagen in beslag neemt. 
Het volledige artikel lezen
Zolder thuiskantoor met VELUX ramen, minimalistisch bureau en groene muur.
Verander de look van uw woning met een dakvenster
Wilt u uw woning een opknapbeurt geven? Dan hebben wij goede raad. Dakvensters zijn een eenvoudige ingreep die uw woning volledig veranderen. Dankzij het natuurlijke licht van een dakvenster geniet u elke dag van uw woning. Dankzij dakvensters creëert u ruimtes waar iedereen graag vertoeft. Zo ziet u dankzij dakvensters letterlijk uw woning in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen
Modern rijtjeshuis met VELUX dakvenster en tuinuitbreiding.
Het duurzaam bouwen van een huis
Het bouwen van een duurzaam huis vergt veel inzet, tijd en toewijding. Waar te beginnen met zo een groot project? Als u overweegt een nieuw duurzaam huis te bouwen of een grote duurzame renovatie uit te voeren, lees dan vooral verder.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...