Oplossingen voor duurzaam leven

Onze dakramen kunnen bijdragen aan een betere en gezondere binnenruimte voor toekomstige generaties. Ze zijn gebouwd om lang mee te gaan en gemaakt van gecertificeerd hout. Al sinds onze oprichting, 80 jaar geleden, zetten we ons in om onze dakramen te verbeteren en om producten te maken die de samenleving tot nut zijn. Maar we kunnen daar nog meer stappen in maken.

Daarom hebben we onszelf een aantal ambitieuze doelen gesteld. In 2041 zullen we Lifetime Carbon Neutral zijn en blijven we de duurzaamheid van onze producten verbeteren. We zullen nieuwe functies toevoegen en de gebruikte materialen upgraden om onze dakramen slimmer te maken en hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. In 2030 zal een VELUX dakraam dan ook 50% minder CO2 bevatten en is de verpakking plasticvrij en gemaakt van 100% recyclebaar en enkelvoudig materiaal.

Waarom? It's our nature

WWF en de VELUX Groep

Samen met WWF (World Wide Fund for Nature) zetten wij de historische CO2-uitstoot van de VELUX Groep recht door bossen te herstellen en te beschermen.  Voor de toekomst zullen we bovendien de koolstofemissies van onze hele waardeketen terugdringen, in overeenstemming met de reductiedoelstelling van 1,5 °C uit het klimaatakkoord van Parijs.

Dat noemen we 'Levenslang CO2-Neutraal'.


Bosprojecten in samenwerking met WWF voor het herstel en het behoud van bossen, om CO2 op te vangen
 We verbinden ons ertoe om onze toekomstige emissies te verminderen, in overeenstemming met het streefpad van 1,5 °C uit het Akkoord van Parijs
WWF en de VELUX Groep