De kracht van natuurlijk daglicht in uw woning

Outside view of a new built house painted in white with black roof and roof windows
Gaat u binnenkort van start met de bouw van uw eigen woning? Een eigen woning bouwen is een droom die uitkomt en een investering voor het leven. Daarom wil u liever niet te veel aan het toeval overlaten. U wilt een indeling van uw woning die bij uw levensstijl en die van uw gezin past. Tegelijk bent u ook overtuigd van het belang van duurzaam bouwen.

Het bouwen van een woning is een van de grootste uitdagingen uit uw leven

Het moment dat u in uw nieuwbouwwoning intrekt, geeft een enorme kick. Anderzijds moet u er ook bij stilstaan dat het bouwen van een woning een enorme uitdaging is. Er zijn veel zaken waar u rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld maar aan de grootte en oriëntatie van het stuk grond en uw beschikbare budget. Naast deze belangrijke factoren moet u als het ware in de toekomst kunnen kijken en op basis van een plan bepalen waar u dakvensters wilt plaatsen. Een voldoende heldere woning is de garantie op jarenlang wooncomfort.
Belangrijke punten
  • Een voldoende heldere woning is de garantie op jarenlang wooncomfort.
  • Natuurlijk daglicht is gratis, maar tegelijk is het een van de meest kostbare elementen in uw woning.
  • Valt de zon binnen door een dakvenster met hoogrendementsglas, dan warmt de kamer meteen op en hoeft u uw woning minder te verwarmen.

De onbetaalbare waarde van natuurlijk daglicht in uw woning

Natuurlijk daglicht is gratis, maar tegelijk is het een van de meest kostbare elementen in uw woning. Voldoende daglicht creëert een heus woweffect in elke kamer. Heeft u een zolder, dan kunt u dankzij enkele dakvensters van deze ruimte een volwaardige kamer maken.

Natuurlijk daglicht en dakvensters dragen bij tot een energiezuinige woning

Natuurlijk daglicht is een belangrijk gegeven bij een energiezuinige woning. Valt de zon binnen door een dakvenster met hoogrendementsglas, dan warmt de kamer meteen op en hoeft u uw woning minder te verwarmen. Bovendien profiteert u in uw hele woning van een goed geïsoleerde zolder. Dankzij de isolatie ontsnapt er zo goed als geen warme lucht via het dak, waardoor de verdiepingen eronder ook van een aangenaam klimaat genieten.

"Voldoende daglicht creëert een heus woweffect in elke kamer. Heeft u een zolder, dan maakt u met enkele dakvensters een volwaardige kamer van deze ruimte."

Natuurlijk daglicht vergroot de ruimte

Goed gekozen dakvensters vergroten een ruimte. Ze geven een groot ruimtelijk gevoel, maar zorgen er ook voor dat u onder de schuine helling van het dak kunt staan. Wilt u dit effect zo veel mogelijk uitspelen, kies dan voor een dakvenster met opening onderaan of voor een VELUX balkonvenster. Op onze website vindt u diverse foto’s van projecten met dit type dakvensters.

Zonlicht laat de waarde van uw woning stijgen

Nadat u uw woning gebouwd hebt, bent u waarschijnlijk niet van plan om deze onmiddellijk weer te verkopen. Het is evenwel leuk om weten dat de waarde van uw woning met dakvensters een stuk hoger ingeschat wordt dan een woning zonder dakvensters.

Hoe berekent u hoeveel natuurlijk daglicht nodig is?

Om te berekenen hoeveel dakvensters u op zolder kunt plaatsen, geven we de regel van 20% mee. Deze regel houdt in dat de oppervlakte van uw dakvenster ten minste 20% van de oppervlakte van uw ruimte bedraagt.

Contacteer VELUX voor persoonlijk advies rond natuurlijk daglicht in uw woning

Wenst u persoonlijk advies over de keuze en het plaatsen van een geschikt dakvenster? Neem dan contact op via onze website met een van onze daglicht adviseurs. Ze geven u interessante tips en stellen u onze oplossingen voor.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...