De kracht van natuurlijk daglicht in uw woning

Wit moderne eengezinswoning met VELUX dakvensters en groene omgeving.
Gaat u binnenkort van start met de bouw van uw eigen woning? Een eigen woning bouwen is een droom die uitkomt en een investering voor het leven. Daarom wil u liever niet te veel aan het toeval overlaten. U wilt een indeling van uw woning die bij uw levensstijl en die van uw gezin past. Tegelijk bent u ook overtuigd van het belang van duurzaam bouwen.

Het bouwen van een woning is een van de grootste uitdagingen uit uw leven

Het moment dat u in uw nieuwbouwwoning intrekt, geeft een enorme kick. Anderzijds moet u er ook bij stilstaan dat het bouwen van een woning een enorme uitdaging is. Er zijn veel zaken waar u rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld maar aan de grootte en oriëntatie van het stuk grond en uw beschikbare budget. Naast deze belangrijke factoren moet u als het ware in de toekomst kunnen kijken en op basis van een plan bepalen waar u dakvensters wilt plaatsen. Een voldoende heldere woning is de garantie op jarenlang wooncomfort.
Belangrijke punten
  • Een voldoende heldere woning is de garantie op jarenlang wooncomfort.
  • Natuurlijk daglicht is gratis, maar tegelijk is het een van de meest kostbare elementen in uw woning.
  • Valt de zon binnen door een dakvenster met hoogrendementsglas, dan warmt de kamer meteen op en hoeft u uw woning minder te verwarmen.

De onbetaalbare waarde van natuurlijk daglicht in uw woning

Natuurlijk daglicht is gratis, maar tegelijk is het een van de meest kostbare elementen in uw woning. Voldoende daglicht creëert een heus woweffect in elke kamer. Heeft u een zolder, dan kunt u dankzij enkele dakvensters van deze ruimte een volwaardige kamer maken.

Natuurlijk daglicht en dakvensters dragen bij tot een energiezuinige woning

Natuurlijk daglicht is een belangrijk gegeven bij een energiezuinige woning. Valt de zon binnen door een dakvenster met hoogrendementsglas, dan warmt de kamer meteen op en hoeft u uw woning minder te verwarmen. Bovendien profiteert u in uw hele woning van een goed geïsoleerde zolder. Dankzij de isolatie ontsnapt er zo goed als geen warme lucht via het dak, waardoor de verdiepingen eronder ook van een aangenaam klimaat genieten.

"Voldoende daglicht creëert een heus woweffect in elke kamer. Heeft u een zolder, dan maakt u met enkele dakvensters een volwaardige kamer van deze ruimte."

Natuurlijk daglicht vergroot de ruimte

Goed gekozen dakvensters vergroten een ruimte. Ze geven een groot ruimtelijk gevoel, maar zorgen er ook voor dat u onder de schuine helling van het dak kunt staan. Wilt u dit effect zo veel mogelijk uitspelen, kies dan voor een dakvenster met opening onderaan of voor een VELUX balkonvenster. Op onze website vindt u diverse foto’s van projecten met dit type dakvensters.

Zonlicht laat de waarde van uw woning stijgen

Nadat u uw woning gebouwd hebt, bent u waarschijnlijk niet van plan om deze onmiddellijk weer te verkopen. Het is evenwel leuk om weten dat de waarde van uw woning met dakvensters een stuk hoger ingeschat wordt dan een woning zonder dakvensters.

Hoe berekent u hoeveel natuurlijk daglicht nodig is?

Om te berekenen hoeveel dakvensters u op zolder kunt plaatsen, geven we de regel van 20% mee. Deze regel houdt in dat de oppervlakte van uw dakvenster ten minste 20% van de oppervlakte van uw ruimte bedraagt.

Contacteer VELUX voor persoonlijk advies rond natuurlijk daglicht in uw woning

Wenst u persoonlijk advies over de keuze en het plaatsen van een geschikt dakvenster? Neem dan contact op via onze website met een van onze daglicht adviseurs. Ze geven u interessante tips en stellen u onze oplossingen voor.

Gerelateerde artikelen

Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Zolder thuiskantoor met VELUX ramen, minimalistisch bureau en groene muur.
Verander de look van uw woning met een dakvenster
Wilt u uw woning een opknapbeurt geven? Dan hebben wij goede raad. Dakvensters zijn een eenvoudige ingreep die uw woning volledig veranderen. Dankzij het natuurlijke licht van een dakvenster geniet u elke dag van uw woning. Dankzij dakvensters creëert u ruimtes waar iedereen graag vertoeft. Zo ziet u dankzij dakvensters letterlijk uw woning in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen
Gezellige zolder slaapkamer met VELUX dakvensters en minimalistische inrichting.
Laat het interieur van uw woning stralen dankzij natuurlijk daglicht
Natuurlijk zon- en daglicht is ideaal om het interieur van uw woning te laten stralen. Waar natuurlijk daglicht binnenvalt, is het aangenaam wonen. Bovendien geniet u met natuurlijk daglicht van de vele mentale en fysieke voordelen die dit licht te bieden heeft.
Het volledige artikel lezen
Ruime open woonruimte met moderne keuken, eetruimte en natuurlijk licht.
Waar op letten bij aankoop van een huis: tips
Een nieuw huis kopen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Lees in dit artikel onze tips met waar je op moet letten bij een huis kopen.
Het volledige artikel lezen
Modern thuiskantoor met VELUX dakvensters en aangrenzende keukenruimte.
De creativiteit stimuleren en productiviteit verhogen op uw home office: tips en tricks
De plaats waar we wonen heeft een grote impact op ons gedrag en ons dagelijks leven. Het is niet te onderschatten hoezeer een woonomgeving u inspireert om tot creatieve ideeën te komen. Natuurlijke elementen zoals daglicht zijn levensnoodzakelijk in uw woning om op elk moment goed te kunnen functioneren. En het goede nieuws is dat u actief in uw woning kunt ingrijpen om uzelf te verwennen en u tegelijk op de top van uw kunnen laat werken. Sinds de coronapandemie is uw thuis immers niet alleen de plaats waar u woont, maar tegelijk ook een home office.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...