Waar moet u op letten als u beslist uw woning te renoveren?

A young toddler running in the spacious and bright blue painted kitchen.
U kunt uw woning om diverse redenen renoveren. Dit kan om meer ruimte te krijgen, om uw woning helemaal volgens uw smaak in te richten of om de woning beter te isoleren en te besparen op uw energiefactuur. Eén ding is zeker: u kunt niet zomaar aan een verbouwing beginnen. Er moet een goed plan zijn en u moet met heel wat verschillende dingen rekening houden. Uw eigen wensen spelen daarin een grote rol, maar ook het beschikbare budget is belangrijk. Een huis renoveren is een moeilijke evenwichtsoefening. Stapsgewijs werken is vaak meer realistisch dan een volledige verbouwing in één keer aanpakken. Zo ziet u snel resultaat en komt u na verloop van tijd toch tot uw droomwoning.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bij een verbouwing komt heel wat kijken. We zetten hier de belangrijkste punten op een rij:

  • Zijn er afbraakwerken nodig? Steekt u hiervoor zelf graag de handen uit de mouwen, of laat u dit over aan een professional?
  • Kiest u voornamelijk voor gevelvensters of voor dakvensters? Dakvensters hebben als voordeel dat er een riante hoeveelheid natuurlijk daglicht langs deze weg binnenvalt. Meer dan bij gevelvensters geniet u de hele dag door van mooie lichtinval.
  • Hoe richt u een nieuwe aanbouw of een nieuwe keuken in? U kunt bijvoorbeeld meubels plaatsen specifiek in functie van de lichtinval en ervoor zorgen dat u de hele dag door geniet van de voordelen van dit specifieke daglichtspel.
  • Bij het bepalen van de plaats waar er dakvensters moeten komen, houdt u het best rekening met de functie van de ruimte waarin de dakvensters komen.
Belangrijke punten
  • In een ruimte met veel natuurlijk daglicht komt de vloer extra tot zijn recht.
  • Kleuren komen het beste tot hun recht in een ruimte met natuurlijk daglicht.
  • Vraag bij diverse aannemers offertes aan en bespreek uw wensen. Maak dan in functie van uw budget en de voorgestelde timing een juiste beslissing voor de renovatie van uw huis.

Het effect van natuurlijk daglicht op de vloer

In een ruimte met veel natuurlijk daglicht komt de vloer extra tot zijn recht. Wij houden daarom enorm van mooie en verzorgde vloeren. De mogelijkheden zijn legio. Denk bijvoorbeeld aan keramische tegels voor een gave en strakke look. Een vloer uit gerecycleerde kurk is dan weer ideaal voor slaapkamers. Deze vloeren hebben van nature een warm gevoel. Bovendien is het effect van natuurlijk daglicht op dit type vloer zeer rustgevend. Op onze website ziet u diverse foto’s en cases van een geslaagde vloerrenovatie in combinatie met natuurlijk daglicht. Vloerisolatie zorgt hierbij ook nog eens voor extra warmte.
"Een huis renoveren is een moeilijke evenwichtsoefening. Stapsgewijs werken is vaak meer realistisch dan een volledige verbouwing in één keer aanpakken. Zo ziet u snel resultaat en komt u na verloop van tijd toch tot uw droomwoning."

Werk uw interieur af en laat het stralen in natuurlijk daglicht

Na een grondige renovatie moet u ook het interieur helemaal afwerken. U kunt de muren laten pleisteren en daarna behangen of schilderen. Kleuren komen het beste tot hun recht in een ruimte met natuurlijk daglicht. Bovendien kunt u zich bij de keuze van de kleuren laten leiden door de oriëntatie van uw woning. Een muur die relatief weinig daglicht krijgt, kunt u best in een iets lichtere kleur schilderen dan een muur die volop in het zonlicht baadt. Zo krijgt u mooie en contrasterende effecten. In elke kamer van uw woning kunt u op deze manier een mooi effect krijgen.

Wij helpen u bij de renovatie van uw woning

Wilt u van start gaan met de verbouwing van een keuken of een vloer renoveren, begin dan op tijd. Vraag bij diverse aannemers offertes aan en bespreek uw wensen. Maak daarna in functie van uw budget en de voorgestelde timing een juiste beslissing voor de renovatie van uw huis.

Wij denken graag mee met uw project. Neem dan ook gerust contact op met een van onze daglichtadviseur om u te laten adviseren over de plaatsing en de mogelijke soorten dakvensters.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...