Waarop moet u op letten als u dakvensters wilt vervangen

Kind speelt op zolderkamer met VELUX raam, volwassenen kijken toe.
Heeft u al eens de vervanging van een dakvenster uitgesteld omdat u bang bent dat dit hoge kosten met zich gaat meebrengen? Lees dan zeker dit artikel. Een dakvenster vervangen is helemaal niet zo duur of tijdrovend als u misschien wel denkt. Het komt er vooral op aan om de vervanging goed te plannen en te budgetteren. In dit artikel geven we een overzicht waar u op moet letten als u dakvensters vervangt. Leuk om weten is dat u in sommige gevallen ook van een subsidie geniet voor het vervangen van een dakvenster.

Een VELUX dakvenster vervangen: de kosten

Wat kost het om een dakvenster te vervangen? Bij het berekenen van de prijs voor de vervanging van een dakvenster moet u met de volgende zaken rekening houden:

  • Het soort dakvenster, de afwerking en het type van beglazing bepalen de prijs.
  • De grootte van het dakvenster en het aantal dakvensters dat u wenst te plaatsen spelen uiteraard ook een rol.
  • Denk ook aan toegankelijkheid van de locatie van het venster voor de installateurs. Het is eenvoudiger om een dakvenster te vervangen op een toegankelijke plaats dan bijvoorbeeld in een dak boven een vide.
  • Sta ook stil bij de bediening van het dakvenster. Er is een verschil qua prijs tussen een manueel venster en een gemotoriseerd venster (elektrisch of op zonne-energie). Het vervangen van een dakvenster is de ideale gelegenheid om deze uit te rusten met de meest recente technologieën.
  • Ten slotte is de afwerkingsgraad na het plaatsen van een dakvenster ook belangrijk met het oog op de kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herschilderen of pleisteren. Deze afwerking kunt u eventueel natuurlijk ook zelf voor uw rekening nemen om kosten te besparen.

Een bestaand dakvenster vervangen, hoeveel tijd neemt dit in beslag?

De kosten om een dakvenster te vervangen verschillen dus van situatie tot situatie. De benodigde tijd om een dakvenster te vervangen, verschilt eveneens. Heeft u hier een concrete vraag over, dan kunt u met onze adviesdienst contact opnemen. Over het algemeen gelden volgende vuistregels:

  • Wenst u een bestaand dakvenster te vervangen door een nieuw venster van vergelijkbare grootte? Dan is deze klus in ongeveer vier uur geklaard.
  • Wenst u een groter dakvenster te laten plaatsen? Dan duurt het werk maximaal twee dagen. Hier spreken we dan over grotere renovaties, waarbij u bijvoorbeeld kunt genieten van automatische bediening van het dakventer op afstand.

Dakvenster vervangen: de prijs

De prijs van een dakvenster is natuurlijk afhankelijk van welk type u wenst. Zo is een VELUX dakvenster met opening bovenaan bijvoorbeeld al beschikbaar vanaf €436 en een VELUX dakvensters met bediening onderaan vanaf €717. Onthoud bij het kiezen van nieuw dakvenster ook zeker dat dit een goede investering is. U zorgt bijvoorbeeld voor een besparing op uw energiefactuur, omdat een nieuw dakvenster per definitie met de nieuwste technieken op het vlak van isolatie uitgerust is. Maakt u gebruik van de VELUX App Control, dan weet u precies hoelang u de woning moet ventileren zonder dat de ruimte volledig afkoelt. Zo heeft u de volledige controle over het klimaat in uw woning.

Bereken de prijs van uw dakvenster op onze website

Op onze website kunt u een volledige configuratie van een dakvenster samenstellen, met de juiste afmetingen en de gewenste binnengordijnen en buitenbeschermingen. Dan ziet u meteen ook de prijs van het geheel. U heeft hierbij de keuze tussen een dakvenster voor een hellend dak of een platdakvenster.

Kunt u genieten van een subsidie voor het vervangen van een dakvenster?

Het loont bovendien de moeite om te checken of u bij het vervangen van een dakvenster in aanmerking komt voor een subsidie of een premie. Vervangt u een oude dakkoepel door een modern en superisolerend platdakvenster, dan verhoogt de isolatiewaarde, waardoor subsidies mogelijk zijn. Lees hierover ons artikel over mogelijke subsidies voor dakvensters.

Gerelateerde artikelen

Gezellige thuiskantoor met VELUX dakvensters en planten
VELUX dakvenster vervangen: ga voor een optimale isolatie en wooncomfort
Voldoen uw dakvensters en platdakvensters niet meer aan de huidige normen voor installatie? Dan doet u er goed aan deze dakvensters te laten vervangen. In dit artikel leest u hoe u deze eenvoudige renovatie gemakkelijk tot een goed einde brengt. Bovendien biedt het vervangen van dakvensters de nodige kansen om de ruimte nog beter te benutten dan voorheen en nog beter van natuurlijk daglicht gebruik te maken.
Het volledige artikel lezen
Kinderen kijken uit een open VELUX dakvenster in een zonovergoten zolderkamer.
Haal het maximale uit het vervangen van uw dakvenster
Het vervangen van een dakvenster wordt door velen als een saaie en helaas onvermijdelijke klus gezien. Daarom kiezen veel mensen vaak voor vervanging door een raam van dezelfde grootte. Dit is jammer! Dakvensters hebben juist de kracht om een ruimte compleet te transformeren en ze in een ander licht te laten zien. Mis deze gouden kans dus niet en haal het maximale uit uw verbouwing.
Het volledige artikel lezen
Kind speelt op een bed in een zonovergoten zolder slaapkamer met VELUX dakvensters.
Oude dakvensters vervangen door nieuwe? Een goed idee
Vaak heeft u in uw woning al een dakvenster, maar is het interessant om het te vervangen door een nieuw en beter isolerend type. Een upgrade van een oud naar een nieuw dakvenster is een vrij eenvoudige en snel uitgevoerde klus waar u behoorlijk veel mee op uw energiefactuur kunt besparen.  
Het volledige artikel lezen
Slaapkamer op zolder met bed, bureau en twee VELUX dakvensters.
Wanneer is het een goed idee een dakvenster te vervangen?
Wanneer is het een goed idee om een bestaand dakvenster te vervangen door een nieuw, modern dakvenster? In dit artikel maken we u wegwijs in de redenen om een dakvenster te vervangen. Na het lezen van dit artikel maakt u een weloverwogen keuze om een bestaand dakvenster al dan niet te vervangen.
Het volledige artikel lezen
Moderne eetkamer met natuurlijk licht van VELUX dakvensters, art-decostijl en houten tafel.
De juiste lichtinval geeft uw huis extra cachet
Wilt u graag de architectuur van uw huis een extra cachet geven, dan maakt u gebruik van natuurlijk daglicht.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...