Bekijk jezelf in het beste daglicht

U klaarmaken voor een avondje uit, een rustgevende douche nemen na een lange werkdag, uw dochter leren tandenpoetsen, … Veel van onze dagelijkse routines vinden plaats in de badkamer. Zorg ervoor dat de uwe helder en gastvrij is.

Een slim ontwerp is een must voor uw badkamer. Installeer daarom een dakraam om uw badkamer te vullen met verfrissend daglicht en de luchtcircuatie te optimaliseren. Overvloedig zonlicht laat u besparen op de koude, elektrische verlichting die elke ochtend de kleuren vervormt die u in uw spiegel ziet. Met de juiste ventilatie kunt u tevens voorkomen dat onaangename geuren blijven hangen. Verluchten minimaliseert ook de aanwezigheid van vocht, iets wat schade kan toebrengen aan uw gezondheid en uw badkamer.   .

Vochtige ruimtes zijn een gevaar voor uw gezondheid. Vocht stapelt zich makkelijk op in badkamers en kan, indien niet voldoende verlucht, het risico op ademhalingsproblemen vergroten.

Er is weinig zo zalig als een lange, warme douche. Helaas geven die douches ook heel wat vocht af. Dit is iets wat op termijn schadelijk kan zijn voor uw badkamer – en voor uw gezondheid. Vochtige ruimtes met schimmel kunnen de kans op astma met 40% verhogen. Wat slechts een van de redenen is om uw badkamer regelmatig te verluchten.

Privacyzorgen laten ons echter steeds vaker onze ramen en gordijnen dichthouden. Met een dakvenster bent u vrij om te verluchten, zonder pottenkijkers. Een extra venster zorgt ook voor een betere luchtcirculatie in uw badkamer. Zo kan u genieten van een verkwikkende douche, zonder u zorgen te moeten maken over de luchtkwaliteit in de ruimte.


Voor en na

Ontdek het plezier van een ruime en lichte badkamer


Veelgestelde vragen

Een van de grootse redenen waarom ventilatie essentieel is in badkamers, is om het vocht van een douche te verwijderen. De vochtigheid verminderen is een belangrijk element in het beperken van waterschade aan de muren en schimmel.

We horen vaak dat het beter is om ons klaar te maken in natuurlijk licht. Maar waarom? Natuurlijk licht is een gelijkmatig, wit licht, terwijl artificieel licht een gele tint heeft.

Condensatie is een vochtprobleem dat veroorzaakt wordt door een teveel aan water in de ruimte. De meeste mensen denken dat dakvensters net voor condensatieproblemen zorgen omdat ze aandamping zien, maar eigenlijk helpen deze vensters om de condensatie te elimineren. Door uw dakvenster te openen, laat u de warme, vochtige lucht uit de ruimte.

Ontdek hoe natuurlijk licht uw favoriete ruimte kan opwaarderen